Sorting by

×

Gyorsított eljárásban ítélték el az embercsempészt

Lebukott az embercsempész! A vád szerint az ukrán elkövető egy hirdetésre jelentkezett, és 1200 eurónak megfelelő összegért vállalta el öt személy magyar-osztrák határ közelébe szállítását.

Közúti ellenőrzésen bukott meg az embercsempész

2022. január 31-én a hajnali órákban a vádlott a szerb-magyar határ közelében a személygépkocsijába felvett négy afgán és egy pakisztáni állampolgárt. A migránsok korábban a jogszabályi rendelkezések megsértésével lépték át a magyar határt. A vádlott ezt követően a megbízója által meghatározott útvonalon szállította utasait a nyugati országrészbe.

A gépjárművet a 88-as számú főúton, Sárvár külterületén a járőrök ellenőrizték, és őt a csempészett személyekkel együtt előállították.

A Sárvári Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek az őrizetben lévő vádlottat, akit 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 5 évre kiutasított az ország területéről. A bíróság az embercsempészéshez használt gépkocsit elkobozta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője felmentésért fellebbezést jelentettek be.

Ügyészi indítványra a járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt.

-írta meg a Respublika.hu a Vas Megyei Főügyészségre hivatkozva. (Ezekről írtunk ma!)

embercsempész

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.