Gyula fideszes polgármestere feljelentőset játszott – bravó, közszolga úr!

Mint arról beszámoltunk, egy hete közel tucatnyi rendőr tartott házkutatást rémhírterjesztés gyanúja miatt a Momentum tagjaként ismert ellenzéki hangadónál, Csóka-Szűcs Jánosnál, a Gyula Kossuth Körének elnökekénél.

Találgatások….

A rendőri intézkedés részeként lefoglalták a férfi számítógépét, telefonját, majd rabosították és kihallgatták. Sokáig furcsának tartották, hogy a rendőrség egyáltalán felfigyelt a Facebook-bejegyzésre, ami miatt Csóka-Szűcs bajba került, így Gyulán szinte mindenki biztosra vette, hogy egy bejelentő hívta fel a hatóságok figyelmét a posztra. Hétfő pedig arra is fényt derült, ki volt az – írja a Magyar Narancs.

Beigazolódott, amiről pusmogtak….

Csóka-Szűcs hétfő kora délután arról tájékoztatta a portált, hogy behívták a városi kapitányságra és öt nap után visszakapta a mobilját és számítógépét, valamint azt is közölték vele, hogy ki és miért jelentette fel.

Kiderült, hogy a feljelentő maga Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere volt.
A polgármester állítása szerint a

„felhívás valótlan tényeket tartalmazó híresztelést valósít meg. Ezért alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, illetve alkalmas a járvány elleni védekezés eredményességének akadályozására.”

A feljelentésből az is kiderült, hogy nem azért a posztért vitték be Csóka-Szűcs Jánost, amiről korábban szó volt. Az iratok szerint Görgényinek egy másik szúrt szemet, amit szintén április 20-án tett közzé a Facebookon Csóka-Szűcs, szintén a kórházakban történt ágyfelszabadításról, és annak embertelenségéről. A városvezetőnek az aktivista azon megjegyzésével volt gondja, miszerint az intézkedés

„valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti.”

Hoppá!

A Narancs.hu-nak Csóka-Szűcs az mondta,

sem az előállításakor, sem a rendőrségi kihallgatásakor nem közölték vele, pontosan melyik Facebook-bejegyzésről van szó, csupán annyit mondtak, hogy „tudnia kell, melyikről”,

valamint hozzátette azt is, hogy ez a bejegyzése is a valóságot tükrözte, ezért kártérítési igénnyel lép fel, és az összeget jótékony célokra fogja felajánlani.

Hadházy Ákos így ír közösségi oldalán:

“Miután országos, sőt, nemzetközi botrány lett a gyulai és szerencsi „rémhírterjesztők” előállításából, két miniszter, Gulyás Gergely és Varga Judit is azt hazudta, hogy a helyi hatóságok hibáztak. Most már biztos, hogy ez nem igaz, hiszen a gyulai esetben már bizonyított a politikai indíték: a város fideszes polgármestere jelentette fel Csóka-Szűcs Jánost, méghozzá eléggé kicsavart indoklással.

Jellemző a mai viszonyokra, hogy a rendőrkapitány nem mérlegelt, hanem küldte az embereit előállítani a veszélyes bűnözőt, hiszen a nagyságos polgármester úr azt parancsolta.”

A Magyar Helsinki Bizottság híre az ügyben:

Görgényi nem először jelent fel politikustársat

Gyula Fidesz-KDNP-s polgármestere büntetőfeljelentést tett rágalmazás miatt korábbi fideszes párttársa, volt alpolgármestere ellen. Hogy akkor miért tett így? Olvassa:

Forrás

rémhír

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük