Gyurcsány a kémbotrány kapcsán: "végük lesz! Már csak arra van hatásuk, hogy milyen ronda lesz ez a vég." - Városi Kurír

Sorting by

×

Gyurcsány a kémbotrány kapcsán: “végük lesz! Már csak arra van hatásuk, hogy milyen ronda lesz ez a vég.”

Nem sokkal azután, hogy Karácsony Gergely nagyon kemény posztban reagált a kormányt a kémprogram miatt körül lengő kémbotrányra, megjelent Gyurcsány Ferenc véleménye is. A két ellenzéki vezető egyaránt súlyosnak ítéli a helyzetet.

Hirdetés

Karácsony Gergely: A feltárt lehallgatásokon kívül kit, mikor, milyen alapon hallgattak le?

A kormánynak itt és most, részletesen, dokumentumok alapján tisztáznia kell:

 • 1. Használta-e a kémszoftvert a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, vagy másik magyar szerv;
 • 2. Volt-e a kémszoftver használatának bármilyen törvényes alapja;
 • 3. A feltárt lehallgatásokon kívül kit, mikor, milyen alapon hallgattak le ilyen kémszoftverrel Magyarországon;
 • 4. Volt-e bírói vagy miniszteri engedély az újságírók és üzletemberek megfigyelésére; ha volt miniszteri engedély, akkor azt ki és milyen indokkal adta ki;
 • 5. Ha a kémszoftvert nem a titkosszolgálatok használták, akkor mit tettek a magyar szervek a magyar szuverenitást sértő befolyásolási kísérlet ellen.

 

Gyurcsány Ferenc: hogy kiderüljön az igazság, az leginkább ennek a kormánynak az érdeke

Ha igaz, hogy a kormány vég nélkül lehallgatott újságírókat, üzletembereket, független értelmiségieket, politikusokat, akkor ugye ezek hazaáruló bűnözők.

Ha igaz.

Hogy kiderüljön az igazság, az leginkább ennek a kormánynak az érdeke

Mert úgyis minden nyilvános lesz. Legkésőbb kormányváltás után. Mert ebben a nemzetközi ügyben nem fogják tudni eltüntetni a bizonyítékokat. És sem Izrael, sem az USA nem fogja takargatni Orbán bűneit. Szóval minden tekintetben jobb ennek a kormánynak, ha maga teszi meg az első lépéseket. Amíg van még hatása az eseményekre. Hogy ne teljesen ellenséges környezetben kelljen válaszolnia a nyilvánvaló kérdésekre.

Végük lesz. Már csak arra van hatásuk, hogy milyen ronda lesz ez a vég.”

Edward Snowden szerint

Snowden: A magyar kormány válasza legárulkodóbb a botrányban

Snowden Twitteren reagált a most publikált anyagokra. Egy tweetjében arra szólítja fel követőit, hogy most azonnal hagyjanak abba mindent, és olvassák el a Guardian témában írt cikkét, mivel ahogy fogalmaz:

A mostani szivárgás lesz az év sztorija.

Snowden a lehallgatással megvádolt országokra külön-külön kitér,

viszont szerinte a legárulkodóbb a magyar kormány válasza volt.

Snowden a posztjában egy rövid részletet osztott meg a Guardian cikkéből, amiben a lap a magyar kormánynak megküldött kérdéseire adott válaszait közölte. A kormány szerint Magyarország egy demokratikus jogállam, és a megfelelő törvényeket mindig szem előtt tartva járnak el.

Mint írja:

„Magyarország a leggyanúsabb választ adta a Pegasus megfigyelési botrány kapcsán, amit valaha láttam. Amikor »nincs tudomásom« arról, hogy tettem-e valamit vagy sem, azt akarom tudni, hogy külföldi kémek adták-e az információt róla”

– kommentálta a korábbi CIA-kém a magyar kormány válaszát.

Egyébként nem Snowden az egyetlen,

aki reagált a botrányra: John Scott-Railton, a világ egyik legsikeresebb kiberbiztonsági és adatelemző műhely, a Citizenlab munkatársa is többször írt a botrányról. Ő a magyar kormányról csak röviden annyit írt:

„Kommentálást kér a kormánytól… erre meghekkelnek”

A kormánysajtó pedig, kémbotrány ide, kémbotrány oda, pestiesen szólva, ezerrel hárít

A kormány első reakciójában hárította azt a számára nagyon kínos ügyet, amelyről mi is beszámoltunk, azaz a legújabb és ezúttal tagadhatatlan lehallgatási botrányt. Eszerint több újságíró telefonját is egy jó pénzen (a mi pénzünkön!) megvásárolt izraeli kémprogrammal figyeltette meg a magyar kormány. Az ügy felettébb kellemetlen mivoltát az is mutatja, hogy a nemzetközi sajtó több helyen vezető anyagban foglalkozik az üggyel, de a Fidesz által kézi-vezérelt állami média és pártsajtó egyelőre hallgat.

 

kémbotrány

 

 

Hirdetés
átver

5 hozzászólás

 • Visszajelzés: Szakértő a Pegasus-ügy kapcsán: ezt a balhét kommunikációban vagy a magyar szolgálatoknak, vagy Varga Juditnak kell elvinni! - Városi Kurír

 • 2021.07.19 - 19:05
  Közvetlen hivatkozás

  “A kormánysajtó pedig, kémbotrány ide, kémbotrány oda, pestiesen szólva, ezerrel hárít.”
  ***
  Pedig dejól jönne egy “Őszödi II” a zorbán szájából.
  NA NÉZZÜK CSAK –
  – szóval hallott valaki arról, hogy a liberális kánonban a naaaagy junájtedsztétszoffamerikában bezárták volna az NSA-t ???!!!
  – és bocsánatot kértek volna a “muttitól” meg több millió mástól akit MA IS LEHALLGATNAK ???!!!
  Szóval az, hogy a Facebook-on a pártállami idők legocsmányabb cenzúráját alkalmazzák, és az USA az egész világott terrorizálja az szót sem érdemel ???!!!
  Hogy is van ez elvtikéim ?

  Válasz
 • 2021.07.19 - 20:17
  Közvetlen hivatkozás

  Ez megmaradt egy putris ócska kis jellemtelen cigánynak, a saját mocskos eszközeit kell ellene felhasználni, a háborúban minden megengedett,,,,OV t meg kell buktaatni, ez nem ember, ez egy emberi maradvány, a legrosszabb fajtából

  Válasz
 • 2021.07.20 - 02:40
  Közvetlen hivatkozás

  Bar maximalisan az ellenzek velemenyen vagyok, de hol voltak ezek az oknyomozo ujsagirok, es maguk az ellenzeki politikusok amikor orban BEJELENTETTE, hogy EZENTUL MINDENKIT alavethetnek BARMILYEN titkosszolgalati eszkozzel valo megfigyelesnek, anelkul, hogy erre barmilyen nyomos okuk, vagy rendorsegi/ugyeszsegi vizsgalat lenne! Vagyis ha uri kedvuk ugy tartja, akar 10 millio allampolgart is megfigyelhetnek, mert kijelentik, hogy nem kell ra semmifele indoklas! Amikor EZ a hir napvilagot latott, miert nem volt az utcan minden joerzesu ember, civil, politikus, ujsagiro, es a tarsadalom apraja-nagyja? Ha AKKOR rakerdeztek volna erre, akkor ma nem lenne ez a balhe. A netanjahu meg koszonje meg a bortont az orszagos cimbijenek, aki a hatalmas etvagya es osszes agybaja miatt igy belerangatta ot is, de foleg Izraelt egy ilyen nemzetkozi botranyba!

  Válasz
 • 2021.07.20 - 07:39
  Közvetlen hivatkozás

  ‘”Végük lesz! Már csak arra van hatásuk, hogy milyen randa lesz ez a vég.” Amen! Minél randább, annál igazságosabb! Irmagjuk se maradjon!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.