Gyurcsány Ferenc egyértelműsítette a Demokratikus Koalíció és a saját álláspontját annak kapcsán, hogy ahogy azt megírtuk, csütörtök délben Dobrev Klára bejelentette, hogy a párt támogatja Kálmán Olga főpolgármester-jelöltségét.


Teszik, amit ígértek…

Gyurcsány közösségi oldalán így írt:

“Kálmán Olga főpolgármester-jelölti támogatásáról:

1. Budapestet szabad, európai várossá kell tennünk. Az EP választás alapján megértettük, hogy a budapestiek változást akarnak. Akkor a változás emberére van szükség. Ez az ember Kálmán Olga.

2. Akik változást akarnak, azoknak időnként bátor döntéseket kell hozniuk. Bátor és felelős döntéseket. Mi merünk és tudunk ilyen döntéseket hozni. Helyes döntés volt Dobrev Klárát jelölni EP listavezetőnek, most helyes döntés Kálmán Olgát támogatni. Meg fogja mutatni, hogy képes egyesíteni a sokszínű ellenzéki tábort és győzelemre vinni Budapest ügyét.

3. A Momentum saját jelöltet állított. A verseny kinyílt. Ez a budapestiek érdekét szolgálja. Győzzön az, aki leginkább bírja a választók támogatását. Ha már lett valóságos verseny, akkor vegyük komolyan. Hogy a végén az ellenzék legjobb jelöltje legyen Tarlós kihívója, majd végül az új főpolgármester.

4. A megállapodásokat be kell tartani. Be is tartjuk. Nem nyitjuk ki a kerületi megállapodásokat függetlenül az EP választás eredményétől. Betartottuk, hogy az első fordulóban Karacsony Gergelyt támogattuk. És most betartjuk írásban vállalt korábbi ígéretünket is: az előválasztás második fordulójának győztesét fogjuk végül támogatni. Ennyit vállaltunk. És ezt betartjuk.”

1 hozzászólás

  1. Tetszik nekem a programotok, s amióta Dobrev Klára is erősíti a DK-t, csak nő bennem az a bizalom, amit még a gátlástalan hatzugságcunami se tudott teljesen elmosni a demokratikus értékekben igazán hívők szemében.

    Egy csalódásomról viszont nem tudok hallgatni: nálunk, a nyolckerben – ahol a legkatasztrofálisabb a lakáshelyzet, s ahol a legnagyobb az üresen álló önkoris bérlakások száma – úgyszólván semmi tevékenységet nem mutat a DK, s helyi képviselőjének gyakorlatilag soha, a szavát se hallja a jónép.

    Higgyétek el, hogy ezek a sokszor henyén kezelt regionális ügyek jóval nagyobb mértékben befolyásolhatják egy párt mégoly sikeresnek vélt megítélését is, mint gondolnátok, s a szubszidiaritás elvét lebecsülők többnyire föl se fogják, hogy miért ütköznek makacs meg nem értésbe olyan “populációnál,” melynek érdek-képviseletét pedig, nagyon is testre szabottnak érzik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét