„A vasárnapi voksolást meg fogjuk nyerni, ugyanis az EP-választás európai küzdelem, nem hazai, és szerencsére Európa nyolcvan százaléka úgy gondolkodik, mint mi” – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke Európa, maradunk! című országjáró kampányának hétfői, dunaújvárosi állomásán.


Orbán és szélsőjobbos szövetségesei

Gyurcsány Ferenc a Munkásművelődési Központ udvarán megtartott fórumán azt mondta, hogy a Fidesz önmagához képest jól fog szerepelni vasárnap, de egész Európa a fontos, „ott a megszerzett mandátumuk – akármennyi is lesz – önmagában semmit sem fog érni”. Kijelentette, hogy Orbán Viktor szélsőjobbos szövetségeseivel együtt, legjobb esetben húsz százalékát szerzi meg a mandátumoknak, a többi az „európai pártoké” lesz, mint amilyen a DK is.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a DK eddigi legjobb választása elé néz, mert jelentősen nőtt a támogatottsága. Ma már csak az a kérdés, sikerül-e az eddigi két képviselői helyhez még hozzátenni.

Szó sincs a nemzeti szuverenitás elvesztéséről

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy a kampányban a „legvilágosabb álláspont” a Fideszé a nemzetek Európájával és a DK-é az európai egyesült államokkal. Hozzátette: európai ügyekben a Jobbiktól a Momentumig minden ellenzéki párt nagyjából ugyanazt képviseli, ők ezzel mondanak többet.

Jelezte, az európai egyesült államok közös európai gázvásárlásról, egységes banki transzferdíjakról, családi pótlékról és nyugdíjminimumról szól, nem többről. „Szó sincs a nemzeti szuverenitás elvesztéséről, a lobogónkat, a Himnuszunkat nem veszítjük el, és amitől magyarok vagyunk, az sem fog megváltozni az európai egyesült államokkal” – fogalmazott. Hozzátette: Orbán Viktornak az a baja vele, hogy félti a birodalmát, hisz abban tőle független erő nincs, azon kívül viszont ott van az Európai Unió, amely egyetlen hatékony ellenszere a magyar kormányfő birodalomépítésének.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Gyurcsány: Európát és az európai kereszténységet éppen Orbán Viktorral szemben kell megvédeni

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét