Gyurcsány: csak a nép segíthet megdönteni Orbán rendszerét

Az ellenzék önmagában kevés, csak a nép segíthet megdönteni Orbán Viktor rendszerét – jelentette ki a DK elnöke pénteken Szegeden.

Tüntetéssorozat

Gyurcsány Ferenc, a párt tüntetéssorozatának Csongrád megyei állomásán azt mondta, „eljött az ellenállás ideje, ha a nép nem segít megdönteni Orbán rendszerét, akkor ezek itt fognak ülni a nyakunkon, a jó isten tudja, hogy meddig”.

A szegedi Klauzál téren mintegy kétszázötven fős hallgatósága előtt a pártelnök úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki képviselők, politikusok önmagukban nem fogják tudni „gyorsan, kevés áldozattal, egy jobb jövő építésének szándékával ezt a kormányt a történelem poklára juttatni”.

A politikus leszögezte ugyanakkor „nem lehetünk olyanok, akik törvényen kívüli eszközökkel akarjuk elsöpörni ezt az általunk nem alkotmányosnak tekintett hatalmat”. Hozzátette: „nem lehet ugyanazokkal az eszközökkel bánni, mint amikkel ők bánnak”.

Az unió nem tudja leváltani a kormányt

A téren „Köszönjük, Sargentini” feliratú transzparenst is magasba emelő szimpatizánsai előtt az Európai Parlament (EP) döntéséről szólva Gyurcsány Ferenc kifejtette, Hollandiából vagy az unió más országából nem fogják megváltoztatni a Magyarországon kialakult viszonyokat.

Az EP többsége ugyanakkor visszaigazolta, „nem a mi ítéletünk téves”, „mindaz, ami ebben az országban történik, az nem európai” – jelentette ki.

„Európában mi vagyunk a többség, hogy Magyarországon nem tudunk az lenni, csak azért van, mert Orbán elfojtja a nép szavát” – mondta a DK elnöke.

(Forrás: MTI)

Gyurcsány: Orbán fenn akarja tartani a krízis látszatát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük