Gyurcsány csalódása: nem Hugh Grant bújik a bőrébe – viszont…..

Már beszámoltunk arról, hogy nagy titokban film készül az őszödi beszéd kapcsán. Nagyon úgy fest, nem teljesül Gyurcsány Ferenc kívánsága, és nem jött össze Hugh Grant leszerződtetése.

Amit eddig tudni-sejteni lehetett

Elindult a forgatása annak a filmnek, amely Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd néven elhíresült szónoklatáról, annak utóéletéről és így közvetlenül a 2006 őszén kirobbant utcai eseményekről, például a tévészékház elleni ostromról szólhat majd, amit onnan tudni, hogy felállították a díszlet egy részét a budapesti Szabadság téren, a volt tévészékház előtt, ahol az ostrom történt.- írta a Telex.

Közeleg a választás, kell a film, mint egy falat kenyér!

Két fiatal színész, Mózes András és Bánovits Vivianne játsszák a főszerepet A hazugság ára című politikai krimiben – derítette ki a 24.hu.

A Kálomista Gábor cége által készített film körül még mindig nagy a titkolózás, eddig az a biztos, hogy

800 milliós költségvetésből készült, az őszödi beszédről és a 2006 őszén kirobbant utcai eseményekről szól. Több fotó is bizonyította, hogy már forgatják, ám a szereplőgárdáról nem sok minden derült ki eddig.

A 24.hu birtokába jutott információk szerint megvan, kik láthatók a főszerepekben:

vélhetően Mózes András játssza a főszerepet, míg mellette Bánovits Vivianne tűnik majd fel.

A lap kereste mindkét színészt, Mózes nem reagált, Bánovits viszont sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a híreket

Mindkét színész 1990-es születésű, és a Thália Színházban játszottak – Mózes még most is a társulat tagja. Az utóbbi mögött nincsen még hosszabb filmes karrier, a Pappa piában tűnt fel többek közt, ahol Bánovits is. A színésznőt az X – Rendszerből törölve és az 1945 című filmekben láthatták a nézők.

Mózes két hete egy forgatásról posztolt, ám ebből sem derült ki, hogy pontosan melyik filmet forgatja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MÓZES ANDRÁS (@mozesandras) által megosztott bejegyzés

A film cselekményéről mindössze annyi tudható,

amennyi abból a 24.hu birtokába került levélből kiderült, amit a castingra behívott színészeknek küldtek ki.

Amikor egy ambiciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.

– olvasható a rövid szinposzisban. Az nem egyértelmű, hogy a közvéleménykutató szakember és az újságíró közül melyik a női és melyik a férfi karakter, de minden bizonnyal ez lesz a két főszerep a filmben.

A további karakterekről még kevesebbet tudni, így arról is, hogy Gyurcsány Ferenc bármilyen minőségben felbukkan-e a filmben, és ha igen, ki alakítja.

-írta a portál, azzal a megjegyzéssel, hogy, arról értesültek, hogy a szereplőgárda további tagja lesz

Zayzon Zsolt, Szikszai Rémusz és Trill Zsolt is. Zayzon,

aki szintén a Kálomista vezette Thália tagja, telefonon meg is erősítette, hogy szerepel a filmben, de további részleteket nem árulhatott el, mert titoktartási szerződést írt alá. Titoktartási szerződésre hivatkozott Trill Zsolt is, aki azt javasolta, kérdezzük a producereket. Érdeklődésünkre Szikszai Rémusz is megerősítette, hogy felbukkan a filmben, de hozzátette, hogy csak egy pár mondatos, nem is nevesített szerepről van szó, amit ő kiemelt statisztaszerepnek nevezne. Nem látta a forgatókönyvet, csak azt az oldalt kapta meg belőle, ami rá vonatkozott. A lapunknak februárban nyilatkozó színészeknek nemzetközi stábot és neves angol rendezőt ígértek, amikor megkeresték őket, de egyelőre neveket itt sem lehet tudni.

Fő az időzítés

A film finanszírozásáról és bemutatásáról sem állnak rendelkezésre hivatalos információk. A Nemzeti Filmintézet még februárban közölte lapunkkal, hogy nincs őszödi beszéd témájú filmterv, sem forgatókönyv az általuk támogatott filmek között, az MTVA pedig a hivatalos megkeresésünkre ugyan nem válaszolt, de az állami média egy későbbi pikírt közleményben utalt rá, hogy nincs köze ilyen filmhez.

 

gyurcsány

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük