Gyurcsány: diktatúrában élünk

A dokumentumfilm a tavaly áprilisi választáson kíséri végig Orbán Viktor és a Fidesz, illetve Gyurcsány Ferenc és a DK kampányát. Hajdu Eszter Hungary 2018 című filmje bemutatja, hogyan fokozták egyre feljebb a gyűlöletet a Fidesz rendezvényein Semjén Zsolt, Bayer Zsolt vagy Kósa Lajos. Eközben Gyurcsány demokráciáról, Európáról beszélt – kiáltó ellentétben a sistergő gyűlölködéssel. 

Hungary 2018 … milyen lesz Hungary 2019?

A bemutató után Gyurcsány azt mondta:

diktatúrában élünk, amelyből két nap alatt is lehet változás, de évekbe is telhet, mire valami megmozdul.

A filmet Hollandiában mutatták be…

A Hungary 2018, Hajdu Eszter mozija, amely bepillantást enged a DK kampánymegbeszéléseibe, s elkíséri Gyurcsány Ferencet vidéki turnéra is. A filmet Hollandiában öt telt házas vetítéssel mutatták be. Beszámolt róla a francia Le Monde és a német 3Sat televízió, szerepelt Olaszországban, Görögországban, Horvátországban, Norvégiában, Csehországban, Dániában és Brazíliában. Rióban díjat is kapott.

A hazai bemutatót egyelőre senki sem merte vállalni

Magyarországon egyelőre senki nem merte vállalni, hogy moziforgalmazásban is látható legyen. Hajdu Eszter szerint sokakat megdöbbent az élmény, nem gondolták volna, hogy már itt tartanak a magyarországi állapotok. A film hamarosan folytatja nemzetközi karrierjét. Most épp egy osztrák fesztiválon vesz részt. Az alkotók azt tervezik, hogy majd az interneten próbálják eljuttatni a nyilvánossághoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük