Gyurcsány élő adásban robbantott: három komplett szocialista szervezet DK-hoz csatlakozása van folyamatban

Ha Dobrev Klára ezt ambicionálja, akkor Gyurcsány Ferenc támogatná, hogy legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje – ezt a DK elnöke mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este.

Ki hitte volna…?

Gyurcsány azt is elmondta: ő volt a legjobban meglepve, amikor a III. és a XVIII. kerület MSZP-s polgármesterei közölték vele átlépési szándékukat a DK-ba. Azt is hozzátette:

három komplett vidéki MSZP-szervezet átlépése van folyamatban a DK-ba, és személyesen lassítja ezt a folyamatot, mert az MSZP nincs abban az állapotban, hogy fel tudná dolgozni ezt a veszteséget.

Nem a pártokhoz, hanem a választókhoz fordultunk az ellenzéki összefogás ügyében

– így kommentálta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a teljes összefogásra tett javaslatát kísérő ellenzéki elutasító reakciókat. Szerinte nem elfogadható, ha az ellenzék több listája verseng egymással 2022-ben, ráadásul az ellenzéki pártok közös felhatalmazásra kérnek felhatalmazást 2022-ben, és úgy tisztességes, hogy ezt időben a választók tudomására hozzák – tette hozzá a volt miniszterelnök.

Nyilván lesznek olyan választókerületek, ahol lesz előválasztás, de azt nem látja, hogyan lehetne előválasztás a listák kérdéséről.

Ami az ellenzék leendő miniszterelnökjelöltjének személyét illeti,

Gyurcsány szerint ma még kevesebb az esélye, hogy Dobrev Klára lesz az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje, mint hogy más lesz az a személy. Ám – tette hozzá a DK elnöke –

ha Dobrev ezt ambicionálja, akkor Gyurcsány támogatná ebben.

Gyurcsány azt is elmondta, két évvel ezelőtt nagyon alacsony volt a DK támogatottsága a fiatalok körében, ezt a hátrányukat komoly munkával sikerült ledolgozniuk, így a támogatottságuk ma a fiatal választók körében megközelítőleg olyan, mint az országos átlag.

Kiss – Szaniszló átigazolás

Rónai Egon rákérdezett a két budapesti MSZP-s polgármester DK-ba történt átlépésének körülményeire. Gyurcsány úgy számolt be erről, hogy

volt egy megbeszélés Kiss Lászlóval és Szaniszló Sándorral, ahol főként budapesti ügyekről volt szó, és ott közölték vele, hogy átülnének a DK-ba.

A DK elnökének állítása szerint

ő volt a legjobban meglepve, amikor ezt meghallotta. Nem vonható fal az ellenzéki pártok közé.

Gyurcsány Ferenc azt is elárulta:

folyamatban van három komplett vidéki szervezet csatlakozása a DK-hoz,

de ő ezt minden erejével gátolja, mert az MSZP jelenlegi lelkiállapotában ezt nem tudná feldolgozni.

„Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik”

– tette hozzá a DK elnöke.

Az adás ide kattintva nézhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük