Ha Angela Merkel nem állt volna ki kihívójával, Martin Schulz-cal szemben két évvel ezelőtt, abból országos botrány lett volna. Mert a német sajtó, a nyilvánosság, a választók megsemmisítő kartácstűzzel válaszoltak volna.

De Merkel nem gyáva és nem diktátor

Tudta és tudja, hogy vannak kötelességei. Többek között, hogy nyilvános vitában ütköztesse álláspontját kihívójával. Mert ez a demokraták kötelessége, ezt követeli a választók megbecsülése.

Tarlós meg menekül. Szerencsétlenül menekül. Talán fél. Talán ezt tanácsolják fideszes emberei. Talán egyszerűen csak szerencsétlen flótás, aki bizonytalanul sodródik. Mindegy.

Ha Budapest büszke világváros akar lenni,

ilyen palacsinta ember nem vezetheti. Mert van tartásunk. Van büszkeségünk. Vezetőinktől magabiztosságot, versenyszellemet, demokratikus viselkedést szeretnénk látni. Ez mind hiányzik Tarlósból az eddig látottak alapján.

Be akar kúszni a szőnyeg alatt még egy ciklusra a városházára. Pedig egy bátor, jellemes ember volt. Ellenfélként is tisztelhető. Mi lett vele? Felőrölte a fideszes csordaszellem? Meg akar felelni az erőszak tábornokának? Beállt közéjük? Elveszett? Önmagának is? Ki tudja?

A mi szemünkben senki lett

Senki. És ha egy kicsit is adunk magunkra, ilyen puha fickó soha nem vezetheti Budapestet.

Személyesen kár érte. De ezt elmondani, családja és barátai dolga. Nekünk az a dolgunk, hogy leváltsuk és tegyük szabaddá, erőssé Budapestet. Nélküle. Karácsonnyal. Október 13-án dönthetünk. Én ott leszek.

1 hozzászólás

  1. Tarlós egy becstelen senki lett, ezt hozta o1g-vel való közös munkája, barátsága, mint mindenki, akivel madame orbán együtt dolgozik, csak egy politikai prostituált, jó pénzért.
    Tudni kellett volna Tarlósnak, mikor kell abbahagyni, nem zsarolni több millió embert.
    Még kiszállhatna, ahhoz soha nem késő, ehelyett megafonba ordibál artikulátlanul, és menekül egy vitától, mint o1g, ha meglát egy RTL-es mikrofont.
    Aki patkányok közé keveredik, önmaga is patkánnyá válik!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét