Gyurcsány Ferenc elköltözik otthonról…..

Gyurcsány Ferenc DK elnök gondolt egy merészet és és bejelentette, hogy szeptember 18 délutánjától átteszi lakhelyét  kies budai házából a Kossuth térre és reméli, hogy sokan követik a példáját. Fedél nélkül a regnáló leváltásáért, de, hogy pozitív legyen a végkicsengés: a magyar demokráciáért!

Új próbálkozás régi emberekkel: talán most összenő….

Vasárnap délután a budapesti Bem téren gyűltek össze civilek és az ellenzéki pártok, hogy a Strasbourgban kétharmaddal megszavazott Sargentini-jelentés értelmében egy európai, Orbán-mentes Magyarországért tüntessenek.

Az „európai himnusz”, azaz az Örömóda meghallgatásával kezdődött és Gyurcsány Ferenccel végződött a vasárnap délutáni tüntetés, amin néhány ezren vettek részt, ha szellősen is, de a beszédek végére megtelt a tér.

A rendezvényen felszólalt Mellár Tamás, Homonnay Gergely, Iványi Gábor, Karácsony Gergő, Tóth Bertalan, Ujhelyi István és Gyurcsány Ferenc. Kétség kívül az utolsó felszólítás volt a legerősebb “mondás”, Gyurcsány ugyanis azt mondta átszellemülten, hogy

Egy diktatúrában élünk, mert ahol a kormány elfoglalja a saját ellenőrzésére szolgáló független intézményeket, ahol a kormány a vele szemben állókat bírósági és pénzügyi úton kinyírja, ott diktatúra van.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/videos/2113458118971657/

Kedd – ekkor szándékszik megszavazni a Sargentini-jelentést elítélő határozatot a parlamenti többség és ahogy az eddigiekből kiderült, ha akarják, az csont nélkül meg is lesz szavazva – A DK elnöke kedd estétől gördülő, folyamatos tüntetésre hívta mindazokat, akiknek elegük van a regnáló rezsimből. A beszédben nem indokolt dátumválasztás azért is lehet a voksoláson túl különösen érdekes, mert 12 évvel ezelőtt, 2006-ban éppen ezen a napon, vagyis szeptember 18-án történt az MTV-székház ostroma.

“Kedden 17 órától tüntessünk közösen a Kossuth Lajos téren, az Alkotmány utcai torkolatában. Mi európai magyarok követeljük:
1. A kormány lemondását
2. Tisztességes választási rendszert
3. Új választást
Gyere el Európáért, az európai Magyarországért!”

A DK elnöke közölte:

csak az utcáról, a néppel együtt lehet elzavarni Orbánt,

a pártok erre önmagukban nem képesek.

Gyurcsány azt is elmondta: a Sargentini-jelentést megszavazó két EP-képviselőjük, Niedermüller Péter és Molnár Csaba hétfőn feljelenti magát hazaárulás miatt. Kérdés, mit lép erre Polt Péter legfőbb ügyész.

Az LMP nem vett részt

a tüntetésen, de ez nem annyira meglepő azok után, hogy nem szavazták meg a Sargentini-jelentést.  A Momentum nem állt színpadra, de ott voltak a demonstráción.

Nehéz megjósolni, hogy hányan követik Gyurcsány útját és meddig viszi előre őket a hevület, az időközi választások eredményei nem sok jóval biztatják a változást akarókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük