Gyurcsány Ferenc: Ez nem labanc-kuruc ellentét!

Ez nem labanc-kuruc ellentét. Ez a józan ész és a hatalmi őrület különbsége. Ausztria és Magyarország, Bécs és Budapest sportfilozófiája nem is állhatna messzebb egymástól.

Két bődületes különbség azonnal szembeötlő

Bécsnek jogában áll nemet mondani, ha területén akarnak stadiont építeni. Budapesten a kormányfő, Orbán az úr. Másodszor pedig a bécsiek pontosan értik, a tömegsportba és a gyerekekbe kell befektetni nem pedig megalomán stadionokba.

Irigyelhetjük az osztrákokat.

De van egy hatékonyabb út, elzavarni ezt az átkozott rendszert, melynek saját mániája fontosabb mint saját gyerekeink. A következő lépés az októberi választás.

Háttér….

Bécs városa jelezte az Osztrák Labdarúgó Szövetségnek, hogy ellenzik egy új nemzeti stadion építését a fővárosban. Bécs sportért felelős tanácsosa Peter Hacker azt nyilatkozta, hogy a stadionépítésre szánt pénzt „inkább a tömegsportba és a gyerekeinkbe fektetjük” – írja az orf.

Az osztrákok jelenlegi nemzeti stadionja az egyébként Bécsben lévő, 50 ezer férőhelyes Ernst Happel eredetileg 1931-ben épült, de azóta ötször is felújították. Legutóbb a 2008-as Európa-bajnokságra modernizálták, 40 millió euróért.

Az osztrák szövetség azonban új nemzeti stadiont szeretne, aminek becsült költsége 300-400 millió euró. Vagyis a felső határ is cirka 128 milliárd, ami így is olcsóbb, mint a nálunk épülő, nettó 150 milliárdos új Puskás Stadion.

Bécs elutasítása miatt az osztrákok új helyszínt keresnek. Az egyik lehetőség a magyar határhoz egészen közel eső Parndorf (Pándorfalu), de körülnéznek Alsó-Ausztriában is.(via 444.hu)

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük