Az Állami Számvevőszék megbírságolta a Demokratikus Koalíciót, mert szerintük a kampányban cégünk, az Altus, túl alacsony kamattal hitelezett számára. 

Az MNB viszont megbírságolta az Altust,

mert az ő véleményük szerint viszont túl magas kamattal hitelezett a DK-nak. Ja! Ugyanarról a hitelszerződésről van szó. Éljen Kafka világa!:)

- Hirdetés -

(Háttér:

Az ÁSZ leszögezi: számára nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell.

Ász-főtitkár: a számvevőszék számára nem léteznek ellenzéki, illetve kormánypártok – Akkor mégis mire véljük?

Az ÁSZ kiemelt szerepet tölt be és felelősséget visel a pártok feletti társadalmi kontroll érvényesítésében, ellenőrzéseivel hozzájárul a pártok gazdálkodásának szabályszerűségéhez, végső soron a politikai élet tisztaságához.

“Az ÁSZ már a DK 2013-2014. évekre vonatkozó, 2016. augusztus 24-én lezárt ellenőrzése során szabálytalanságokat tárt fel. Az ÁSZ megállapította, hogy a DK 2013. évi beszámolója és a 2014. évi pénzügyi kimutatása nem felelt meg a törvényi előírásoknak, mivel figyelmen kívül hagyták a számviteli törvényben rögzített valódiság és teljesség alapelvet. A beszámoló és a pénzügyi kimutatás adatai teljes körűen nem egyeztek meg a főkönyvi nyilvántartás adataival, valamint a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások értékeléséről és a bevételek közötti kimutatásról nem gondoskodtak. Az ÁSZ megállapította, hogy 2013-2014-ben a DK könyvvezetése és gazdálkodása összességében nem felelt meg a törvényi előírásoknak.” Forrás)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét