Gyurcsány: „A tolvajok egyre keresztényibbek. Ha többet lopsz, jobb keresztény vagy…..”

Orbán szerint a keresztény szabadság lényege, hogy az az egyéni teljesítmény érdemel elismerést, amely a közösség javát is szolgálja.

Végre megértettem,

hogy azt a rettenetes rablást amit ezek elkövetnek, azért nem üldözi, bünteti a magyar állam, mert annak legmélyén a keresztényi szabadság megnyilvánulása van. Hiszen ha mint gondolják és mondják, ők maguk a magyar nemzet, akkor ha ők gyarapodnak, azzal a nemzet is gyarapodik.

A keresztényi szabadság ezzel a magukat a hazával azonosító tolvajok hitének fundamentuma.

A nagyobb lopás nagyobb szabadság

A tolvajok meg egyre keresztényibbek. Ha többet lopsz, jobb keresztény vagy.

Meggyónni náluk mostantól azt kell, ha nem vagy gazember, ha nem hazudsz, ha nem tekinted magad többnek embertársaidnál.

Téved tehát, aki egyszerűen zagyvaságnak gondolja az orbáni mondatokat. Nem az. Ez kérem a gazemberek hitének megteremtése, az a remény, hogy bűnük nem csak hogy nem talál majd büntetésre, de az egyenesen a kívánt üdvözülés előfeltétele.

A kommentekből…

“Én kereszténynek tartom magam! Egy igazi keresztény életében a legfontosabb a tíz parancsolat! Ne lopj, ne hazudj, stb., Ezeknek az embereknek semmi közük a kereszténységhez, Istenhez meg pláne nincs! Sajnos a kereszténység álcája mögé bújnak.”

“Töredelmesen bevallom, azok közé tartoztam eddig, akik a keresztény szabadságot zagyvaságnak tartottam, de fenti okfejtést megértve rájöttem, hogy tévedtem: belátom, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, és az mostantól nem bűn!?!”

“Törékeny szegmens ez, az embereket hitükben megtéveszteni, nem keresztényi cselekedet. Sok dologban bizonyították már távol áll az emberségesség tőlük.”

“Besenyő Pista Bácsi után szabadon: Maaargit nóóórmááális???”

Egy hozzászólás itt: “Gyurcsány: „A tolvajok egyre keresztényibbek. Ha többet lopsz, jobb keresztény vagy…..”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük