Gyurcsány, Karácsony és Fekete-Győr is beoltatja magát – na és Orbán?

Az ATV Híradója megkérdezte az ellenzéki pártvezetőket, hogy beoltatják-e magukat koronavírus ellen. Kivárja a sorát a Momentum 31 éves elnöke, de beoltatja magát. Fekete-Győr András azt mondta az ATV Híradónak, hogy tart a betegségtől, de nem mindegyik oltóanyagot fogadná el.

Nem mindegy melyiket….

Kérdésünkre Fekete-Győr András Kincses Gyula MOK-elnök a szavait idézte, aki azt mondta, hogy azt válasszuk, amit az európai gyógyszerügynökség elfogadott.

„Hogyha a kínait elfogadta, akkor szuper, akkor válasszuk a kínait is adott esetben, de az orosz vakcinát nem fogadta le az európai gyógyszerügynökség, innentől kifolyólag én nem vagyok hajlandó beadni magamnak”

– mondta a Momentum elnöke.

Gyurcsány Ferenc és a DK vezető politikusai beoltatják majd magukat. Írásban azt közölték, hogy

az unió által engedélyezett vakcinákkal, és a hivatalos oltási sorrendnek megfelelően.

Bizonytalanság….

Budapest főpolgármestere szerint oka van annak, hogy az emberek egy része nem bízik a vakcinában. Karácsony Gergely egyébként szintén beoltatja majd magát. A főpolgármester szerint

„az elmúlt időszakban nem volt őszinte, tényszerű és az állampolgárokat partnerként kezelő kommunikáció a járvány kapcsán, ennek sajnos most különösen isszuk meg a levét azzal, hogy sok a bizalmatlanság a magyar polgárokban az egész folyamattal kapcsolatosan”.

Karácsony Gergely azt várja, hogy a kormány bevonja az önkormányzatokat az oltás megszervezésébe, enélkül, ahogy fogalmazott, már a következő járvány is elkezdődik, mire mindenkit beoltanak.

Bizalomhiány

Az MSZP társelnöke is a kormány iránti bizalom hiányának tulajdonítja az oltás elutasítását. Egyébként Tóth Bertalan is beoltatja majd magát. Tóth Bertalan szerint

„a Fidesz-kormány ugyanis sok információt elhallgat, illetve manipulál, és ezzel indokolatlan félelmeket gerjeszt. (…) sok magyar ember azért nem bízik a vakcinában, mert nem bízik a Fidesz-kormányban”.

Az LMP társelnökének már a profilképe is egyértelművé teszi, hogy beoltatja magát idén. A különböző vakcinák közötti választást azonban Kanász-Nagy Máté a háziorvosára bízza.

„Teljes mértékben megbízom a háziorvosomban, szerintem ők ezt el fogják tudni dönteni, és én hallgatni fogok rájuk”

– mondta Híradónknak. A pártvezetők, ha eljön az ideje, beszámolnak majd az oltásról a nyilvánosság előtt. Szerintük ennek legkésőbbi időpontja a nyár lehet.

… és a miniszterelnök?

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ATV Híradójával közölte: a miniszterelnök betartja az előírásokat, amint rákerül a sor, beadatja magának a koronavírus elleni vakcinát.

“Amikor rákerül a sor, Orbán Viktor is be fogja oltatni magát”.

Hozzátette: a kormány célja, hogy a magyar emberek mielőbb hozzájussanak a vakcinához, ugyanis a tömeges oltással tudjuk megfékezni a jelenleg az egész világon erőteljesen terjedő járványt. Minden ezzel kapcsolatos lényeges információt közzétesznek a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.