Gyurcsány: nem a menekültkérdés az igazi kihívás

Magyarország fő problémája, hogy az emberek élete nincs biztonságban. Magyarországnak az igazi kihívás nem a menekültkérdés, a kormány veszélyezteti a hétköznapokat – mondta Gyurcsány Ferenc miskolci nagygyűlésén mintegy kétszáz ember előtt pénteken, a város Európa-terén.

A Sargentini-jelentés a kormányról szól

A Demokratikus Koalíció elnöke az „Ellenállás” elnevezésű tüntetéssorozat rendezvényén úgy fogalmazott: nagyon sokan Magyarországon azt várták áprilistól, hogy egy új korszak kezdődhet, azt várták, hogy Magyarország visszatér a normalitás világába, hogy

„mi, európai magyarok leszünk többségben, hogy visszavihetjük az országot abba a közösségbe, ahová évszázadok óta tartozunk. Nem így lett, ugyanakkor Európában többségben vagyunk.”

A Sargentini-jelentésről szólva azt mondta: az nem Magyarországról, hanem a kormányról szól, amely szerinte már kilencedik éve megfosztja az embereket alapvető jogaiktól, hogy otthonuknak, hazájuknak érezhessék Magyarországot. A politika az „életünkről szól, miközben erről szól legkevésbé a magyar kormány politikája” – tette hozzá.

Ide senki sem akar jönni, innen el akarnak menni

Orbán Viktor azon szavaira utalva, hogy bevándorlók országává legyünk-e, azt mondta: ez hazugság, nem ez ma Magyarország legnagyobb problémája, ide senki nem akar jönni, hanem innen akarnak elmenni. Nem a kerítés állította meg a menekültáradatot, hanem az unió és Törökország, Olaszország és néhány afrikai ország megállapodása – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc azt kérte a jelenlévőktől: őrizzék meg az európai Magyarország eszméjét, ne hallgassanak.

„Egyetlen egy dolgot nem tudnak tőlünk elvenni, a saját meggyőződésünket”

– jelentette ki.

Arról is beszélt, hogy a politika az erkölcsről is szól, „az, hogy hogyan viselkedik egy ország vezetése, az példát mutat. Ez a kormány viszont ma a bűnt tette törvénnyé, a törvénytelenséget tette joggá”. Hozzátette: van miért szégyenkeznie a kormányfőnek, akiben a tehetség mellett sokkal több „gazemberség” van.

„Ma Magyarország legnagyobb ellenfele ez a kormány, ez a kormányfő” – hangoztatta a DK elnöke, aki ellenállásra szólította fel hallgatóságát.

Fidesz: Miskolc nem kér Gyurcsány bevándorláspárti politikájából

Gyurcsány Ferenc kész lenne Magyarországot bevándorlóországgá tenni, Miskolc nem kér a Demokratikus Koalíció elnökének bevándorláspárti politikájából – jelentette ki Hubay György, Miskolc és térsége fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón pénteken. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármester közleményében azt írta: hiszi, hogy Gyurcsány Ferenc ezzel a politikával „nem tudja becsapni az embereket”.

Hubay György aggodalmát fejezte ki, hogy a „bevándorláspárti politika legnagyobb szószólója, Gyurcsány Ferenc kezd az ellenzék vezére lenni” és a tejes ellenzék felsorakozik a Demokratikus Koalíció pártelnökének politikája mögött.

Országromboló nézetek?

Azt mondta: Gyurcsány Ferenc újabban az országot járja, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy jó az országnak, jó Európának, ha menekültek ezrei árasztják el a kontinenst. „Maroknyi csapatával megpróbálja végigrodeózni az ország nagyvárosait, Győr, Szeged után most épp Miskolcra tart, hogy itt fejtse ki országromboló nézeteit ” – fogalmazott.

Szerinte Gyurcsány Ferenc most abba a városba jön, ahol az országgyűlési választáson „megalázó vereséget” szenvedett a baloldal, abba a városba érkezik, ahol még az időközi helyhatósági választáson se tudott semmiféle eredményt felmutatni a baloldal.

A fideszes képviselő békához hasonlított a DK elnökét

„Gyurcsány Ferenc erőlködik, mint a béka a kocsonyában, hogy maga mögé sorakoztassa az embereket, akik kinyilvánították: nem akarnak egy Gyurcsány-féle bevándorló országot” – fogalmazott a politikus.

Elmarasztalóan szólt a DK európai parlamenti képviselőiről, Niedermüller Péterről és Molnár Csabáról is, akik – mint mondta – a magyar emberek akaratával szemben kezdettől minden brüsszeli bevándorláspárti javaslatot elfogadnak, sőt gyakran személyesen segítették előkészítésüket, megszavazták a bevándorlás-ellenes Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést is.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere közleményben reagált a DK tüntetésére

A politikus egyebek mellett azt írta: nem szeretnék, hogy Brüsszel és magyar támogatóinak politikája, a migránsok miatt „szűnjön meg a mindennapok biztonsága, nőjön ugrásszerűen a bűncselekmények száma, a nők és a gyermekek elleni erőszak”. „Miskolc hosszú, keserves évtizedek után végre reményt és esélyt kapott a nemzeti kormányzás óta” – fogalmazott. Úgy folytatta: a város fejlődik, csökken a munkanélküliség, csökken a bűnözés, új beruházások érkeznek.

A polgármester reménykedik

Kriza Ákos közölte: „nem vált ki benne heves érzelmeket” az, hogy Gyurcsány Ferenc bevándorláspárti politikájával miként tör a magyar ellenzék vezéri szerepkörére. Hangsúlyozta: hiszi, hogy Miskolcon ezzel a politikával a DK elnöke „nem tudja becsapni az embereket”.

(Forrás: MTI)

A kormánnyal szembeni ellenállást hirdetett meg a DK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük