A magyar egészségügy és oktatás Orbán Viktor előtt jobb volt, és utána is jobb lesz

Ezt mondta a Demokratikus Koalíció elnöke Debrecenben, egyben arra kérve mintegy 300 fős hallgatóságát, hogy segítsenek leváltani a jelenlegi hatalmat.

A magyar kormány legfontosabb témája, hogy állítsuk meg Sorost

Gyurcsány Ferenc szerint az áprilisi választásnak az a tétje, hogy „Magyarország újra normális, élhető, sokak számára (…) perspektívát nyújtó ország lesz, vagy a miniszterelnök folytatja áldatlan, pusztító háborúit”. „Merjük kimondani: elég volt ebből” – tette hozzá a DK elnöke.

Beszélt arról, hogy amíg Németországban az egészségbiztosítás, az iskolarendszer vagy a közlekedés-szervezés voltak a tavalyi választási kampány témái, „a magyar kormány legfontosabb témája, hogy állítsuk meg Sorost”.

Hozzátette: miközben Orbán Viktor Sorossal hadakozik, a többségnek az a gondja, hogy ki tudja-e fizetni a számlákat, hogy külföldre mennek a fiatalok, vagy kap-e kórházi fertőzést, ha egészségügyi intézménybe kerül.

A lopás a rendszer éltető ereje

Gyurcsány Ferenc élesen bírálta a jelenlegi hatalmat, amely kirabolta az országot, de – mint fogalmazott –, „szorul a hurok a nyakuk körül politikai és igazságszolgáltatási értelemben”.

„A lopás a rendszer éltető ereje” – jellemezte a közállapotokat Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: „az erkölcstelenség, a jogtalanság üli torát, rászolgált a rendszer, hogy leváltsuk”.

A pártelnök utalt arra, hogy ők felkészültek a kormányzára, két éve elkészült a Sokak Magyarországa című programjuk. Szerinte ebből a szempontból az összes ellenzéki párt elkészítette a „házi feladatot”, de „hol a Fidesz programja?” – tette fel a kérdést. A vezető kormánypárt korábbi szlogenjére – Folytatjuk! – utalva megfogalmazta programjavaslatát a Fidesznek: „ne folytassátok gyerekek!”.

40-50 egyéni választókerületet el lehet venni a Fidesztől

Gyurcsány Ferenc a fórumon megismételte pártja sokszor hangoztatott álláspontját, miszerint nem értenek egyet azzal, hogy olyan határon túli magyar állampolgárok is szavazati jogot kaptak, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a döntésük következményeit. Ez nem hazaárulás – védte meg álláspontját a politikus.

A DK elnöke végezetül országjárása tapasztalataira utalva azt mondta, más lett az ország hangulata, 40-50 egyéni választókerületet el lehet venni a Fidesztől, amely így kisebbségbe kerül, és megnyílik az út egy új, demokratikus kormány felé.

A DK elnöke a hallgatóságnak bemutatta pártja, az MSZP és a Szolidaritás mozgalom három debreceni közös jelöltjét: Gurmai Zitát, Varga Zoltánt és Káposznyák Istvánt.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük