Gyurcsány: Orbán fenn akarja tartani a krízis látszatát

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem érdekelt abban, hogy hatékony megoldás szülessen a menekültkérdésben, mert a magyar kormányfő fenn akarja tartani „legalább a krízis látszatát”.

Ma már nincs menekültválság

Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér sarkára „Ellenállás” elnevezéssel meghirdetett tüntetéssorozat szerdai napján azt mondta, hogy korábban volt menekültválság, de ma már nincs. 2015-ben másfél millió ember érkezett Európába, amire sem Magyarország, sem a kontinens nem volt felkészülve. Idén azonban várhatóan mintegy 45 ezer ember fog érkezni, ami kevesebb, mint a 2015 előtti években – hangsúlyozta a politikus.

A kerítés a biztonság szimbólumává vált

A magyar kormányfő azonban folyamatosan migránsveszélyről beszél, és hazug propagandával kerítésbontókra és kerítésépítőkre osztja Európát – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. A pártelnök azt mondta, hogy Magyarországon a kerítés a biztonság szimbólumává vált, ő pedig nem ismer olyan politikai tényezőt, aki le szeretné bontani. Orbán Viktor arról az európai határőrségről is hazudik, amelynek felállítását korábban ő kérte – folytatta beszédét. Az európai határőrség a kontinens külső határait védené és mindenütt alá lenne rendelve a nemzeti határőrségeknek, „senki nem akarja elvenni a kulcsot” – érvelt.

Akiknek veszélyben van az életük, azoknak segíteni kell

Gyurcsány Ferenc végül azt mondta, hogy akiknek veszélyben van az életük, azoknak segíteni kell. A jobb élet reményében érkező, hazájukban nem fenyegetett bevándorlókról azonban minden állam eldöntheti, hogy be akarja-e fogadni őket – tette hozzá.

A demonstrációra néhány száz ember gyűlt össze a helyszínen.

(Forrás: MTI)

Gyurcsány: parlamenten kívüli ellenállással váltható le a kormány

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük