Gyurcsány reggeli daganatos metaforája — ”ne engedjük, hogy tovább burjánozzon egy helyi fertőzés”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pénteken reggel érdekesre hangolt posztban igyekszik leválasztani a gödi ellenzéki Momentum-DK egymásnak feszülést  az országos politikáról. Mindenesetre nem túl szerencsés dolog ellenzéki önkormányzat felbomlására hangsúlyozottan messziről ránézni. 

Gyurcsány: Rettegünk a daganatos betegségektől

Ha mégis megjelenik valahol szervezetünkben, azért küzdünk, hogy ne terjedjen tovább. Hogy ne legyen áttét.
Ha megjelenik valahol a koronavírus, akkor a gócpontban kell lokalizálni. Ez az eredményes védekezés alapja.

Ugye értik, nem folytatom

A demokratikus ellenzék sok száz települést vezet okosan, eredményesen. Köszönet érte. Aztán kiderül, hogy egy-két helyen az együttműködésből veszekedés, csúnya háborúskodás lesz. Valami elromlik. Nehéz pontos képet kapni kívülről, hogy valójában mi okozta a bajt.
De egy dolog biztos: azért, hogy védjük az egyébként egészséges, kívánatos és valójában elkerülhetetlen országos együttműködést, óvni kell magunkat attól, hogy a politika helyi betegsége megfertőzzön mindent és mindenkit. A konfliktust helyben kell tartani. Védjük az egészséges egészet a beteg résztől.
A gyógyítást, az operációt helyben kell elvégezni. A terápia sikere érdekében persze fontos, hogy megértsük, mi is okozta a bajt, de ezt is csak helyben lehet elvégezni.
Két tanácsom lenne.

Tartsuk magunkat távol Gödtől!

Persze együtt kell működni helyi embereinkkel, ha kérdeznek, válaszolni kell, akár tanácsot is kell adni, de ez maradjon az ő ügyük.
Másrészt kérjük a gödieket: mielőbb zárják le a vitát, a veszekedést, az egyre fájóbb háborút. A helyi választókkal, civilekkel, pártokkal megbeszélve, teremtsenek nyugalmat, vezessék okosan és felelősen a várost. Ha operálni kell, operáljanak, ha elég egy kijózanító kezelés, vessék alá magukat annak.
Mi meg ne engedjük, hogy tovább burjánozzon egy helyi fertőzés.
Ahogy teszik az orvosok a daganatos betegség vagy vírusjárvány esetén.

 

Cicaharc?

gyurcsány

Egy hozzászólás itt: “Gyurcsány reggeli daganatos metaforája — ”ne engedjük, hogy tovább burjánozzon egy helyi fertőzés”

  • Avatar
    2020.08.07 - 10:01
    Közvetlen hivatkozás

    Kar furcsallani GYurcsany hasonlatat – ez erre az esetre tokeletes! Ha hagyjak szetterulni orszagszerte a problemat, ami leginkabb a godiek ugye, akkor az egesz ellenzeki osszzefogasnak annyi! Aki ezt ellenzeki letere nem erti meg, es/vagy jopofizik Gyurcsanyon – annak nincs erzeke az analitikahoz, helyzetelemzeshez, es az ironiajaval felesleges eloiteleteket okoz. Biztos, hogy ez kell most az ellenzeki osszefogasnak?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük