Orbán Viktor bálványosi semmitmondására a Demokratikus Koalíció vezetője facebook oldalán válaszolt. Abból is sejthető, hogy nem volt tele magvas gondolatokkal a miniszterelnöki hakni, hogy pár perc alatt megszületett a reakció.

“Reagálás Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére

Az egyéni szabadság, a nemzet megmaradása és Európa megerősítése nem állnak szemben egymással.

A kormányfő hazudik vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy vagy keresztény vagy, vagy liberális.

Mert liberálisnak lenni annyit jelent, hogy elfogadom, hogy dönthetsz életedről, szokásaidról, érzéseidről, meggyőzésedről, hitedről.

A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartását. Nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját.

A kormányfő évtizedes harca semmi másról nem szól,

mint hogy az állandó fenyegettség érzését keltve saját, diktatórikus hatalma alá terelje a magyarokat. Szabadság vagy Orbán. Ilyen egyszerű a képlet. Európa vagy Orbán. Így folytathatjuk. Felszabadult, magabiztos magyar nép vagy reszkető, félő, az állandó veszedelemtől félő magyar közösség.

Orbán és mi, – azaz a Demokratikus Koalíció -, a világ minden lényeges kérdésében szemben állunk. Nem azért nincs helye kompromisszumnak, mert kakaskodunk, hanem mert a történelem két útján járunk.

Vagy ők vagy a szabad, büszke, európai Magyarország, azaz mi. Vagy tébolyult ellenségkeresésés vagy magabiztos, szabad, nemzeti, európai öntudat, mely nem fér össze Orbán poltikájával.”

1 hozzászólás

  1. Veszedelem mindig lehet, azt nem kell kreálni, hisz az magától jön! A szabadság önmagában még nem jelent függetlenséget! -A szabadságot érezni kell! Vajon a nincstelen ember érezhet-e szabadságot? Véleményem szerint a szabadság érzése emberi értelem kérdése! Igazi szabadságot egy diktátor sohasem érezhet! -Az sem aki ezt a diktátumot elfogadja!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét