Úgy tűnik, nem értjük, tehát még egyszer: ha 4 szakember jut 20 betegre az intenzíven, akkor csak 2-nek van esélye arra, hogy túlélje

Az egyszerű mondások korát éljük és ezt Orbán és a kommunikátorai gyorsan levették. Azon nincs mit nem érteni, vagy elgondolkodni, ha az üvölt mindenhonnan, hogy „mimagyarok” vagyunk a világon a leg.… – és ide szinte bármi beilleszthető. Ezt hallva hátradől kerítésen belül a nagyérdemű és megnyugszik. Az sem zavarja, ha nem ezt látja maga körül, nem gondolkodik, nem tanul, csak felejt……!

Ha Orbán mondja, az úgy van, neki hisz a vuduzott, nem a szemének!

„Külön szakága az orvostudománynak a katasztrófa medicina. Amikor például tömeges baleset történik, kiérkezik egy mentő 3 emberrel, de 50-60 embert kellene ellátni. Egy ilyen helyzetnek, amikor az orvosilag ellátandó feladat mennyisége tartósan meghaladja ennek az ellátásához szükséges kapacitásainkat, más szabályai vannak, mint a hagyományos medicinának.

Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk. Az emberhiányt az intenzív osztályon úgy kell érteni, hogy amikor 4 szakember jut 8 intenzív ellátandóra, akkor ebből a 8 betegből 4-nek megvan az esélye, hogy túlélje. De amikor 4 szakember jut 20 betegre, akkor már csak 2-nek van esélye arra, hogy túlélje. Körülbelül ez történhet most.”

-nyilatkozta Gilly Gyula orvos, egészségügyi menedzser a Szabad Európának.

„Jelenleg azokkal a korosztályokkal vannak tele a kórházak, akik az oltási terv alapján az életkoruk miatt hátul vannak a sorban és nagyrészt beoltatlanok,

miközben tudni lehet, hogy az új és nálunk is terjedő koronavírus-variánsok rájuk a legveszélyesebbek.

Nem elsősorban a beoltott 65 év felettiek fekszenek kórházban, hanem a 30-60 közötti korosztály, ez az iskolába visszaküldendő gyerekek szüleinek a korosztálya. E mellett egyre több gyerek kerül kórházba, vagy akár szorul intenzív ellátásra. Ráadásul a gyerekeknél megjelent egy újfajta, sokszervi gyulladással járó betegség, ami az akut fertőzés után pár héttel jelentkezik, és akár intenzív kezelést is igényelhet.”

-folytatta Gilly.

„Nincs válasz arra, hogy mi van akkor, hogy ha itt tömegesen lesznek kisgyerekek árvák és félárvák?”

„Az óvodák, iskolák kinyitásával azt kockáztatjuk, hogy a gyerekek szülei elkapják a Covidot, bekerülnek a kórházba, ahol meg nem tudják őket rendesen ellátni, hisz már tele vannak a kórházak. Nincs válasz arra, hogy mi van akkor, hogy ha itt tömegesen lesznek kisgyerekek árvák és félárvák?

Semmi értelmét nem látom annak, hogy két hónapra még miért is kellene visszahajtani a diákokat az iskolákba? Mi történik, ha ad abszurdum csak egy évvel később tanulják meg, hogy háromszor három miért kilenc? Nagyon sok megoldás lehetne. Akár le is lehetne zárni most a tanévet, mondhatnák, hogy akkor jövőre kicsit több lesz a tananyag. Vagy bármit mondhatnának. Csak azt az egyet nem, hogy egy világjárvány közepén, ilyen napi fertőzési és halálozási számok mellett a gyerekek legjobb helye a zsúfolt iskolában van.”

-véli a szakértő.

Mi lehetett akkor a logika a mögött, hogy a kormány a beoltottak számához köti a lazító lépéseket?

Szinte minden szakértő, akit hallottam megszólalni, az elmondta, hogy ez a 2,5 millió semmire nem elég.

Az lehet a nyitás mögött a logika, hogy van 2,5 millió beoltott, és már az első oltás is ad valamekkora védettséget, továbbá a védettség viszont úgy is kialakulhat, hogy valaki átesett a betegségen. Nem hallottam senkitől kimondva, de az lehet az okoskodás, hogy ezt a két számot, ha összeadják, akkor már a védettség szintje jóval magasabb lehet. Figyelembe véve az ismert esetek számát, és azt, hogy milyen kevés tesztet csinálunk, akkor vérmérséklet szerint lehet képzelni egy szép, nagy számot, hogy mennyien estek már át a fertőzésen. Ez lehet az igazolt fertőzések háromszorosa, hússzorosa, igazából senki nem tudja. De ki lehet indulni a halálozások számából is, mert a világon átlagban a fertőzöttek 1 százaléka hal bele a betegségbe. Így is kijön egy 2 millió feletti szám. Ezek alapján tévesen lehet azt feltételezni, hogy ezek az emberek biztosan mindannyian védettek. Ha ehhez az elképzelt számhoz hozzáadjuk a ténylegesen beadott oltások számát, akkor kijön egy szép, nagy szám. Akkor lehet azt hinni, hogy íme, mindjárt itt van a nyájimmunitás. A kormányzati kommunikációból valami ilyesmi logika rajzolódik ki.

Álszakmai okoskodás

„De ez egy álszakmai okoskodás, a stratégiatervezés szintjén ezzel nem lehetne számolni. 2,5 millió beoltott egyrészt nem elég, másrészt aki ma megkapja az első oltást, az legkorábban 5-6 hét múlva lesz védett. Hónapok telnek el, mire az oltással jól érzékelhető eredmény érhető el. Ha 2 millió fertőzötten átesettel számolunk, még akkor is messze vagyunk a nyájimmunitástól. Ráadásul nem tudjuk, hogy hányan voltak és személy szerint kik voltak azok, akik átestek a betegségen. Sőt maguk a fertőzöttek egy jelentős része sem tudja, hogy átesett a fertőzésen. Így azt sem tudja senki, hogy a 2,5 millió beoltottból hányan kapták el korábban a vírust. Ezért aztán ez a két szám össze sem adható. Ráadásul arról is teljesen eltérő adatok vannak, hogy a fertőzésen átesettekben milyen szintű védettség alakul ki, és az meddig tart. A beoltottaknál a védettség szintje viszont jóval nagyobb és tovább is kitart. A nyájimmunitás tehát oltással érhető csak el.”

Ha ilyen helyzetben nyitunk, akkor még több fertőzött lesz, a vírus még jobban elszabadul, és az emberek még nagyobb százalékát kell majd beoltani.

A britek és az izraeliek is azt csinálták, hogy a tömeges oltások előtt először hermetikusan lezárták az országot néhány hétre. Azért, hogy lenyomják a fertőzésszámokat, és hogy teljesíthető oltási feladatok előtt álljanak. Nem feltétlen azt mondom, hogy mi is zárjuk le hermetikusan az országot.

Sok mindent lehet egy ilyen helyzetben csinálni, de speciel kinyitni a fél országot, az szakmailag nem tűnik egy jó ötletnek.”

További részletek ide kattintva olvahat.

2 thoughts on “Úgy tűnik, nem értjük, tehát még egyszer: ha 4 szakember jut 20 betegre az intenzíven, akkor csak 2-nek van esélye arra, hogy túlélje

  • Ez a rohadék zsiros cigány,a népet teljesen halálba kergeti, és még van pofája hirdetni milyen jó a magyarok sorsa,, ezt ha lehetne az első fára kellene felkötni, sosem volt ennek az országnak egy ilyen mocskos , embertelen ,alja, hataloméhes primitiv elmebeteg vezére !!!

  • Remélem minden fidesz hivő olvassa ezt a cikket , de gondolom fel sem fogják és keresnek megint OV kijelentéseket hogy ezt megcáfolják, hát nem véletlen a fidesz imádók alacsony IQ szintje..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük