Bulvár

Ha a kánikula kevés lenne, még a közlekedés is tovább nehezedik – Ez lesz ma az utakon

kánikula

Az emberek szervezetét nagyon megterheli a kánikula. sokkal idegesebbek, lobbanékonyabbak lehetünk mint általában. gépkocsiban, vagy közösségi közlekedés valamilyen alfaján utazva ez a “viszketegség” tovább fokozódik, különösen akkor ha a haladást indokolatlanul lassúnak érezzük, az újabb és újabb akadályok pedig csak rátesznek erre a felfokozott ideállapotra. Lássuk miktől “tombolhatunk” ma!

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események

Élénk a járműmozgás a főváros környéki utakon. Lassulásra készüljenek a főváros felé az M3-as autópályán autózók Gödöllő térségében, valamint a bevezető szakaszon. Az 51-es főúton Dunaharasztinál, a 10-es főúton pedig a solymári körforgalomnál torpan meg kissé a forgalom. Komolyabb fennakadásra azonban sehol nem kell számítani.

Hernád térségében az 5-ös főúton pályaelhagyásos balesetnél helyszínel a rendőrség. Az 50-es km-nél forgalomkorlátozásra készüljenek! A 4-es főúton, Fegyvernek átkelési szakaszán a Fő út és az Ady Endre út csatlakozásánál új körforgalmú csomópontot építenek. A 129-es km-nél félpályás lezárás mellett dolgoznak. Mindkét irányból lelassult a haladás, torlódik a forgalom. Felújítják a 44-es főutat Kecskemétnél, a „Repülős” körforgalom és a szentkirályi elágazás közötti, közel 3 km-es szakaszon. A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik, félpályás lezárás mellett. Napközben gyakori a torlódás.

Híd Kárpátaljáért program

A  magyar kormánya 5 segítségpontot jelölt ki az érintett önkormányzatokkal és karitatív szervezetekkel közösen. A segítő pontok a következő helyszíneken találhatóak:

  • Záhony, Ady Endre út 79.
  • Barabás, Árpád utca 28. – Petőfi Sándor Művelődési Ház
  • Lónya, Árpád utca 113. – Művelődési Ház
  • Beregsurány, II. Rákóczi Ferenc utca 1. –
  • Kastélypark Tiszabecs, Rákóczi Ferenc utca 13. – II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola.

Forrás: Utinform

Vigyázat kánikula!

 

About Author

Szólj hozzá!