Miniszterelnök úr! Ugye az nem lehet, hogy móresre tanítás kedvéért nem illesztik be a tanárokat juszt sem az oltási tervbe?

A kormány hivatalos oldalán megjelent Orbán Viktor miniszterelnök két kérése. A fiataloktól türelmet kér, mondván, jó esély van, hogy a nyaruk már szabad lesz. A családoktól pedig, “akiket megpróbál a mostani helyzet”, támogatást a védekezéshez. Őket azzal biztatja: jó esély van az iskolák nyitására.

Drága jó miniszterelnök úr, olyan szép, amikor nem parancsolni, hanem kérni tetszik!

Az a helyzet, hogy a fiatalok és a családok is szívesen kérnének ezt-azt Öntől, csak nekik nincs hivatalos oldaluk.

A fiatalok pl. kérnék, ne játsszák azt velük, hogy ugyanúgy érettségizhetnek, mintha minden rendben volna. Kérik, hogy Ön is legyen türelmes: bírja ki valahogy az egyetemi autonómiát, ha nem is szívleli az ilyesmit. Hagyja békén végre az egyetemeket, főiskolákat!

És tudja, miniszterelnök úr, vannak fiatalok, akiknek nemcsak a nyara lesz szabad

Akaratuk ellenére már “szabad” volt az őszük és telük is, mert az iskolából kikerülve a válság idején nem tudtak elhelyezkedni. Kérik, hogy nekik is járjon munkanélküli ellátás. A pályakezdők most nem kapnak, mert nincs meg az erre jogosító idejű munkaviszonyuk. Őket a szintén csökkenő jövedelmű szülők tartsák el? Mindenki nem mehet biciklis futárnak.

Akármilyen türelmesek, enniük nekik is kell, nem?

A családok szívesen ígérnek támogatást, ha már ilyen szépen kérte, de mi volna, ha esetleg Önök is támogatni tetszenének őket?

Például ha fizetett plusz szabadság vagy legalább táppénz járna annak a szülőnek, aki most otthon vigyáz a gyerekre. Épp most tetszett találkozni az egyszülős családok néhány képviselőjével. Biztosan elmondták, az kész katasztrófa, amikor az egyetlen szülő veszti el jövedelmét, otthon maradva a gyerekekkel. A családok nagyon örültek, hogy azt tetszett mondani, jó esély van az iskolák újranyitására. De tanárok nélkül nem működik az iskola: be kellene oltani őket.

Tudjuk: haragudni tetszik a pedagógus szakszervezetekre, hogy annyit okvetetlenkednek

De ugye az nem lehet, hogy merő dacból, a móresre tanítás kedvéért nem illesztik be őket juszt sem az oltási tervbe?

A bölcsődék most is nyitva vannak, de Önök még az itt dolgozókat sem oltották. Jónéhány iskolán van fekete zászló. Ma meghalt egy korábban egészséges, 37 éves bölcsődei gondozónő.

Csak azért szólok, hogy tőle már ne tessék semmit kérni.

 

miniszterelnök

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Miniszterelnök úr! Ugye az nem lehet, hogy móresre tanítás kedvéért nem illesztik be a tanárokat juszt sem az oltási tervbe?

  • 2021.03.23 - 06:59
    Közvetlen hivatkozás

    Nincs ebben semmi különös. Elmeroggyant kormány elmebeteg intézkedései. Ennek kb olyan hangulata van,mint az ellenzéki önkormányzatok elleni bosszúhadjáratnak.Nem tudni,hogy hány áldozat kell még ahhoz,hogy a tanárok végre oltást kapjanak. Az önkormányzatok hiába kérték a vakcinákat,mert ők nyilván szakembereket alkalmaznak,akik pillanatok alatt állítanának össze oltási tervet,amire a kormány képtelen volt.De nem adják a vakcinákat,mert akkor kiderülne,hogy a kormány mennyire teszetosza, töketlen.Az önkorik biztos,hogy nem hagynák ki a tanárokat sem.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük