Ha az ellenzéki oldalon megjelenik az agresszió, azzal csak a Fidesz politikáját segítjük

A politikai agresszió megállítására, a verbális és fizikai támadások helyett az észérvekre alapuló kampányra szólított fel minden pártot pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A háttérben a Fidesz megosztó kampánya áll

Az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta: minden támadást elítélnek, hiszen „az agressziónak nincsen pártszínezete”, ugyanakkor szerintük a Fidesz „tendenciózusan, hosszú idő óta” tartó, a társadalom erőteljes megosztására épülő kampánya felelős azért, hogy az egyes pártok aktivistái egymást bántalmazzák az utcán.

Hogyan alakul ki politikai kultúra egy fiatalban, ha azt látja, hogy lassan az ököljog érvényesül az utcákon, nem pedig a józan ész és az észérvek? – tette fel a kérdést Kepli Lajos, aki szerint ha az ellenzéki oldalon megjelenik az agresszió, „azzal csak a Fidesz politikáját segítjük”.

Egymás ellen uszítják a pártokat

Arról beszélt: mára bevett eszköznek számít, hogy durva valótlanságokat állítva uszítanak egymás ellen pártokat vagy azok szimpatizánsait, és csak idő kérdése, mikor teszik társadalmi csoportokkal ugyanezt.

Lehet, hogy egy szavazótábort a félelemmel egy ideig egyben lehet tartani, de egy társadalmat, egy nemzetet, egy nemzet egyes csoportjait egymásnak ugrasztani végzetes hiba – jelentette ki.

Ner-kompatibilis tankönyvek

Kérdésre válaszolva Kepli Lajos azt közölte: nem tud arról, hogy szóba került volna Pongrátz András, Pongrátz Gergely ’56-os parancsnok testvérének lejáratása. Megemlítette: az utóbbi időben számtalan hazugság jelent meg a Jobbikról „úgynevezett kiszivárogtatások kapcsán”, ilyen ügyekben mintegy kétszáz sajtópert nyert már médiumok ellen a párt.

Egy másik kérdésre válaszolva arról beszélt: 2010 óta a kormányzat „a ner-kompatibilis” tankönyveket részesíti előnyben, így akarva a saját igazságát egyetlen valóságnak beállítani, akár úgy is, hogy gyerekeket használ fel politikai eszközként.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük