Ha azt gondolta, budapesti dugó-ügyben mindent látott, téved! – Újult erővel támad….

Sávlezárás, sáveltolás: alagút-építési munkák miatt hamarosan tartós forgalomkorlátozás, és valószínűleg azzal együtt tartós dugó várható az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. Minimum kilenc hónapra lezárják a híd felhajtó oldalának két szélső sávját – írja a 24.hu.

„Fővárosi hőgyűrű” projekt

A munkálatokról eddig csak annyit lehetett tudni, hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél és a Városház utcánál egy-egy nagy szerelőakna épül, hogy ne kelljen útburkolatot bontani.

Valójában végül mégsem így lesz:

a Szabad sajtó útján egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd, és innen viszik teherautókon a kitermelt földet, így két sávot is lezárnak a forgalmas úton. Emellett nagyrészt az út túloldalán lévő Március 15. teret is lezárják.

A Városházáig tartó 800 méteres szakaszon egy kisebb fúrópajzs alakítja majd ki az alagutat. A felszínen, a Szabad sajtó útján pedig egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd, innen viszik teherautókon a kitermelt földet.

A lap azt írja: minimum kilenc hónapra lezárják a híd felhajtó oldalának két szélső sávját, a munkálátok miatt tartós forgalomkorlátozásra, és azzal együtt tartós dugóra lehet számítani az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

Kell engedély?

A közelgő munkálatok miatt egy környékbeli üzlet tulajdonosa próbált reklamálni, és kideríteni, hogyan kaphatott engedélyt a projekt, de a cég álláspontja szerint távhővezeték-építésnél még egy ekkora beruházásnál sem szükséges az engedélyeztetés.

Bár más közművek építésénél a kezdés és a használatba vétel előtt is külön engedély kell, a távhőre vonatkozó szabályok az állami és az önkormányzati területen zajló beruházások esetében ezt nem írják elő. Információink szerint a jogértelmezésben hasonló véleményt fogalmazott meg a kormányhivatal is.

(forrás: 24.hu)

Megint megbukott a fővárosi közlekedésszervezés – füstölgés a dugóból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük