Felkészült a Nemzeti Adó – és Vámhivatal (NAV) a bevándorlási különadó beszedésére, az új adóteher szabályait következetesen számon fogja kérni az érintett szervezeteken – mondta a NAV-ot vezető államtitkár a Magyar Időknek.

De mi számít “migráns támogatásnak”?

A közlemény így definiál:

A kötelezettség azokra vonatkozik, akik a bevándorlás támogatására a médiakampányokat és a médiaszemináriumokat tartanak, hálózatot építenek és működtetnek, a migrációt kedvezően bemutató propagandatevékenységet végeznek.

Propagandatevékenység-e, ha egy portál megírja, hogy Iványi Gábor ételt osztana a menekülteknek, de nem engedték be a táborba? Ki dönt és milyen elv alapján?

Feltehetően direkt “gumírozott” a megfogalmazás, így többen félnek, nagyobb a visszatartó erő.

Felkapják-e a fejüket az emberek, vagy….

Félő, hogy ez sem lépi át az ingerküszöböt, ha egyáltalán elolvassák a hírt, sokan csak rántanak egyet a vállukon. Pedig ez sokkal többet jelent annál a magában is borzasztó dolognál, hogy 2018 Magyarországán egyáltalán kérdésként vetődik fel, hogy éheztessünk-e bárkit is. Ez azt jelenti, hogy aki nem egy követ fúj a regnálóval és ennek hangot ad, az fizessen amíg annyira ellehetetlenül, hogy feladja. Hogy a szólásszabadságnak forintosított ára van.

A pénznek jó helye lesz!

A közlemény arra is kitér, hogy mire szándékoznak fordítani a beszedett sarcot:

… a bevétel határvédelmi feladatokra használható föl.

Így még inkább jogosnak tarthatják a Fidesz-hívők a 25%-os különadót, hiszen nemzetünk védelme fontos dolog akkor is, ha nem támadják azt.

A police.hu adatai szerint júniusban és júliusban pontosan ugyan annyian,18-an, míg augusztusban eddig 9-en próbálkoztak a nemzeti kerítésen átjutni.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét