Ha bajban van külföldön, számíthat hazájára – vagy mégsem?

Az egyszerű agyammal úgy gondoltam, hogy ha külföldön bajba kerülök, akkor a magyar követség minden tőle telhetőt megtesz az állampolgáráért, vagyis értem. Az alábbiak elolvasása után ezt az opciót jobb, ha mindannyian elfelejtjük!

Hungarikum, vagy kirívó eset?

Az alábbi facebook bejegyzésből kiderül:

“Na most aki áll, az üljön le, és kapaszkodjon!

Nemrég felhívtam a Magyar Nagykövetséget Bécsben. Azt a számot, ami arra van fenntartva, hogy eltűnt személyek ügyében, sürgős esetekben hívni lehet. Megkérdeztem az embert, aki felvette, hogy miért nem jön kutatócsoport otthonról?

Az ürge folyamatosan félre próbált nekem beszélni, a kérdésemre kitérő válaszokat adott. Azt mondta, hogy Magyarországnak nincs kutató-mentő csoportja államilag fenntartva ilyen esetekre…! Kérdeztem, hogy mit tett a Konzulátus ez ügyben?- MERT NINCS ITT MAGYAR KUTATÓCSOPORT!

Azt mondta, hogy én honnan tudom,

hogy nem tett meg minden szükséges lépést a bécsi Konzulátus? Kérdeztem, hogy mik a szükséges lépések ilyenkor? Nem tudott rá válaszolni! Nem is hallott az esetről, nem is tudott róla!Ismét leírom: ez egy olyan szám, ami eltűnt személyek kutatására van fenntartva! Azt sem tudta az ürge, hogy a weboldalon megadott három telefonszám nála csöng ki-vagy sem! Ezek a számok:+36 303636555 ezt hívtam elsőként és beszélgettem vele, egészen odáig, amíg engem próbált ez senki alak felelősségre vonni, hogy miért nem telefonáltam korábban, mert akkor nem neki kéne magyaráznom. És ez a másik két szám: +36 80368036, és +36 30 3636111.

Tehát KÉRLEK benneteket, hogy hívjátok ezeket a számokat,

hogy segítséget küldjenek hivatalból az eltűnt magyar fiúnak! És röhögött azon, hogy a magyar fiú már öt nappal és éjszaka van odafent valahol a hegyen és a Magyar Konzulátus Bécsben semmit az égvilágon nem tesz a megtalálása érdekében! – NINCS MAGYAR MENTŐKUTYÁS KUTATÓEGYSÉG A TEREPEN! MIÉRT?

Miért nem fontos Magyarországnak, hogy egy külföldön dolgozó állampolgára bajban van?

MIÉRT? Ez volt az a pont, ahol még inkább begurultam, mert véleményem szerint ez nem normális. Egy normális ország és mindenkori kormányának és konzulátusának kutya kötelessége lenne, hogy gondoskodjon minden állampolgáráról és minden segítséget megadjon a bajbajutott felkutatása érdekében, valamint mindenben segítségére legyen a családtagoknak!

Vagy én gondolom rosszul? Milyen embertelen világban élünk! Mit művelnek a hivatalban, minek vannak, ha semmit sem tesznek ilyen esetben? Megígértem neki, hogy ebből botrányt csinálok, és tömve lesz ezzel a face-TEHÁT KÉRLEK OSSZÁTOK! – és internet, minden újságnak megírom, és minden követ megmozgatok ez ügyben. Aztán a másik két számot is felhívtam, és jött a meglepi… mindhárom számot ez a tudatlan semmirekellő kezeli!

Újbóli hívásomkor az is kiderült, hogy azt sem tudja, hogy hívják az eltűnt személyt!

Ez normális? A sürgős telefonszámokon miért nem a Konzul urat lehet személyesen felhívni? Ő nem a magyar emberekért van a posztján? Mit tettek hivatalból ez ügyben? Nem kaptam rá választ. Azt tanácsolta a tudatlan, hogy holnap értesítsem a sajtóosztályukat… értitek ezt? Ezeknek csak egy hír, ha egy magyar honfitárs eltűnik külföldön!

Vida András 28 éves magyar keszthelyi fiatalember múlthét szerdán délután a hegyre ment, és azóta sem tért vissza a szálláshelyére.

Utolsó bejelentkezési helye a Berggasthof hotel Pizz Buin wifije. Ismételten kérek minden jó magyar embert, hogy segítsen, mert sürgősen meg kell őt találnunk! Frissítés: Beszéltem a Konzullal. A mai információm az, hogy nincs rá törvény és jogkör ilyen esetekre. Ez rendben van így biztos?

A poszt alatt belinkelt egy osztrák videót arról, ahogy keresik a magyar fiút:

https://www.facebook.com/polizeivorarlberg/videos/359273621277145/

Két nappal később barátival útnak indult, hátha…..

A magyar állam tett az Amerikában vegzált 2 éves gyerekre? – Kumin Ferenc és kormánya ismét leszerepelt

Kumin Ferenc nem úszta meg a kétéves kisgyerek esetének negligálását, leváltották

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük