Az , az MTA kutatóintézeti hálózatának dolgozóiból szerveződő csoport újra tüntetést hirdetett csütörtök 14 órára a Magyar Tudományos Akadémia épülete elé.


A hétfőn közzétett esemény felhívásában a szervezők az írják:

„A Magyar Tudományos Akadémia a magyar kultúra és tudomány megőrzésének és fejlődésének letéteményese. A közel 200 éves nemzeti intézményünknek most mégis fennmaradásáért kell küzdenie.

Palkovics miniszter azzal zsarolta meg a Magyar Tudományos Akadémia vezetőségét, hogy erővel veszi el a kutatóhálózatát, ha arról nem mond le önként.

A miniszter eljárása méltatlan, a megfogalmazott diktátum pedig elfogadhatatlan.

Zsarolással nem lehet kikényszeríteni a Magyar Tudományos Akadémia átalakítását. Arról kizárólag szakmai érvek mentén hozható döntés.”

Hogy Orbán is értse! – Focihasonlattal magyaráz az MTA

Arra buzdítanak mindenkit,

hogy az MTA épülete előtt gyülekezve mutassák meg az épp bent ülésező elnökségnek, hogy

„az Akadémia nem pusztán tégla és habarcs.”

Az Akadémia Dolgozók Fóruma az MTA vezetőségének megfutamodásaként értékelte a szándéknyilatkozat aláírását. A csütörtöki tüntetésen vonulás is lesz, mint a szervezők írják:

„a Lánchídon átvonulva tudassuk a miniszterrel, hogy minket nem lehet zsarolással megfélemlíteni.”

Az Akadémia mi magunk vagyunk!

Március 21-én álljunk ki közösen a tudomány szabadságáért és a Magyar Tudományos Akadémia egységéért.
Találkozzunk 14.00-kor az MTA székháza előtt, mutassuk meg az ülésező elnökségnek, hogy az Akadémia nem pusztán tégla és habarcs.

Majd a Lánchídon átvonulva tudassuk a miniszterrel, hogy minket nem lehet zsarolással megfélemlíteni. Ismét arra kérünk, hogy hozz magaddal egy könyvet, amely megjeleníti számodra a magyar tudományt.

Palkovics miniszter szabálytalanul játszik: mutassunk fel neki piros lapot!

 

Forrás

Lendvai Ildikó: Várom, mikor jelentik be, hogy az MTA-t szétdúló Palkovics miniszter a jövő héttől Széchenyi István néven jelenik meg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét