Ha eddig azt hitte, tud kezet mosni, alighanem tévedett

Virológus szakemberek szerint a koronavírus elleni védekezés egyik legfontosabb bástyája a sűrű és alapos kézmosás, méghozzá naponta többször.

Így moss kezet!

Az átlagember eddig is naponta többször mosott kezet, de hogyan? Legtöbbször szinte csak a látszat kedvéért, vagy saját megnyugtatására, elkapkodva, inkább csak leöblítette a kezét és nem megmosta.

kezmosas
WHO ajánlás

Így csinálják ezt a profik

Ki gondolná, hogy a hatásos kézmosás, amely betartja, a WHO által is ajánlott 6 pontot,  sem vesz igénybe több időt 20-30 másodpercnél, és adott esetben mégis akár életet is menthet? Igyekezz rászokni, mert a járványveszély elmúltával is sokat segíthet abban, hogy egészséges maradhass!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Igen ilyen egyszerű ez!

Semmelweisnek köszönhetjük, ne mondjunk le róla

Az, hogy az orvosoknak ajánlott minden beteg kivizsgálása után kezet mosni magyar felfedezés. Semmelweis Ignác az 1840-es években ismerte fel, majd 1858-ban könyvben is leírta, hogy a fertőtlenítő kézmosással életet lehet menteni. A ma már triviálisnak tűnő felismerést azonban a mai orvosok közel fele nem tartja be.

Október 15-e a Kézmosás Világnapja

 

2 thoughts on “Ha eddig azt hitte, tud kezet mosni, alighanem tévedett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.