Ha egy orvos szabadságra megy, bezár egy kórházi osztály

A működésképtelenség határára sodorta az országot az Orbán-kormány. Egy főorvos szabadságra ment, ezért bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai bőrgyógyászati fekvőbeteg osztálya – írja a Népszava.

Mennyi az annyi?

A KSH szerint az egészségügyi dolgozók 5 százaléka hiányzik, míg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint ez inkább 10-15 százalék. Közben újra átlépte a kórházak kifizetetlen adóssága a 40 milliárd forintot, a kormány pedig továbbra is kevesebbet költ egészségügyre, mint az uniós átlag fele.

Olyan ország lettünk, ahol ha egy orvos szabadságra megy, bezár egy kórházi osztály, ahol ha meghal egy másik orvos, akkor felborul a főváros érsebészeti ügyelete, ahol ha dolgozókat vesz fel az IKEA, eltűnnek a kórházakból az ápolók.

Egy felelős kormány válsághelyzetet hirdetne

Dr. László Imre, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató úgy véli, a működésképtelenség határára sodorta az országot az Orbán-kormány! Egy felelős kormány – amellett, hogy soha nem juttatta volna ilyen helyzetbe az országot ­–  most kihirdetné az egészségügyi válsághelyzetet, kifizetné a kórházi adósságokat és azonnali béremelésbe kezdene az ágazatban.

A DK szerint a kormány felelőtlenségét nem a VIP ellátást kapó fideszes képviselők, hanem a becsülettel dolgozó magyarok fogják megfizetni, amikor nem jutnak időben ellátáshoz. Azoknak az életét, akik most esélyt sem kapnak a gyógyulásra, már a kormány bukása sem fogja visszahozni, de a fideszesek felelősségét nem fogjuk elfelejteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest