Ha a Fidesz győz, igazi parlamentarizmus konyec

Bizony a Fidesz nagy gyakorlatot szerzett a parlamenti kivonulásokból. Első ilyen performanszuk 1990. június.4.-én volt, amikor az Országgyűlés 1 perc néma csenddel emlékezett meg a trianoni békekötésről.

Hol van az már!

Érdekes, azóta mekkorát fordult a párt emlékezetpolitikája. Az elveszített területek, a határon túli magyarok kiemelt helyre kerültek a kormány fontossági listáján.

2006-2009 között a Fidesz frakció folyamatosan kiment az ülésekről mikor Gyurcsány Ferenc előre bejelentette, hogy felszólal. Ennek előzménye az úgynevezett “vekkeres tüntetés” volt, ahol Orbán Viktor a Kossuth téren előre beharangozta, hogy mire készülnek. Ez már az öszödi beszéd kiszivárogtatása után történt.

Abban az időben ennek volt üzenetértéke. A Fidesz ezzel az akciójával Gyurcsány lemondását akarta kikényszeríteni, mint tudjuk, hiába. Az vekkeres akció pedig nevetség tárgya lett, majd érdektelenségbe fulladt.  

Hatalmon is minden maradt a régiben, sőt!

2010-ben az Orbán-kormány került hatalomra, 4 évvel később szintén, de ez nem zavarja őket abban, hogy folytassák bevált szokásukat.

Ezért akadályozták meg verőemberek bevetésével az egyik népszavazási kísérletet, illetve puccsoltatták meg a mindenre kapható Németh Szilárddal a nemzetbiztonsági bizottsági ülését és ebbe a sorba illik legutóbb a rendkívüli parlamenti ülés fideszes bojkottja is.

De az akarnokság egyik jelképe lehet a finoman szólva is kormányközeli ÁSZ ellenzéki pártok elleni hadjárata is.

Mi vár a parlamentarizmusra, ha győz a Fidesz?

Ne feledjük, hogy kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök az akkori ellenzék kivonulását és kilátásba helyezett bolytokját 1998 decemberében :

“A T. Ház ellenzék nélkül is működik”

A fentiek fényében nagy a valószínűsége, hogy teljesen megszűnik az Országgyűlésben a vita. Orbán folytatja az országgyűlés megpuccsolását egészen addig, ameddig le nem darálja.

A Parlament nem lesz más, mint egy szép épület a Duna partján, annak mementója, hogy ott valamikor demokratikus törvényeket hoztak s értelmes viták, eszmecserék zajlottak.

Ez a sötét jövő, de még változtathatunk rajta. A mi kezünkben a döntés. Javítunk, vagy rontunk a sorsunkon?

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2018.02.06 - 09:05
  Közvetlen hivatkozás

  ki vagy te kispofám?milyen parlamentarizmus?meg demokrácia mi?az édesanyatok picsaja.se egy se több párt se a rabloparlamentjuk.csak egyéni indulas egyetlen elsö emberi cimert aki kinevezessel kormányoz sajat felelossegere.népszavis válastast ellenörzest.tehat mi ellenörizzuk mi a nép-hallottal már rola?-a mukodeset folyamtosan masodpercalapu elektronikus rendszerben

  Válasz
  • 2018.02.06 - 09:10
   Közvetlen hivatkozás

   elég a nemzetkozi maganpénzhatalmi komuveshordak jol bejaratott kifosztorendszereböl

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük