Ha hétfő, akkor adománybringa – hétköznapi csoda a Kazinczy utcában

A Gyuláról indult Rácz Kálmán a Kazinczy utcában üzemeltet kerékpárboltot, és hétfőnként adománybringa szervizelést tart annak érdekében, hogy a két kerék ne kiváltság legyen, hanem mindenki számára egyszerűen elérhető használati eszköz. Olyan, mint a kávéfőző…

A „jó arc”

Bemutatkozójából minden kiderül:

“Elmondom miről van szó.

Van egy bringaboltom, a neve RideKàlmán. Itt dolgozom, nem titkolom ebből élek. A kezdetek – azaz 2016 februárja – óta rakok össze és javítok bringákat olyan emberek részére, akiket anyagi lehetőségeik meggátolnak abban, hogy az emberiség legfaszább találmányából – azaz a bringából -, egy darab legyen a birtokukba. Szerencsére annyira megnőtt az adományozó kedv, hogy 2018 januárjától spéci nyitva tartásom lett: így minden hétfőt ReKreációs napnak neveztem ki, aminek keretében kizárólag ingyen, karitatív munkát végzek, vagy végzünk a boltocskámban.

Erre az alkalomra keresek keveset beszélő, de annál többet cselekvő szerelési tapasztalattal is rendelkező alkalmi, de remélem hosszabb távú pajtikákat. Lehetsz bármilyen nemű, a lényeg, hogy megrakjuk a raktárat rendesen pöpec verdákkal a nap végére. Alsó és felső életkor meghatározás nincs. Amint mondtam heti egy munkanapomat erre áldozom, így első célom a hatékony és precíz szerelés a végén takarítással. Saját bicajt nem szerelünk, és ha csak 1-2 órára tudsz beugrani nekem az is kurva nagy segítség.

Ha szívesen besegítenél az adománybicajok felújításában

és megtanulnál néhány szerelési praktikát, ami jól jöhet akár otthon, a saját bicajod karbantartásánál, akkor várlak hétfőnként a boltocskámban. Nem csak szerelési feladatok vannak, ilyenkor rendszerezzük az elmúlt héten kapott alkatrészeket is.

Mint tudjuk, Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, így a rendszeresen járók kapnak egy kis ajándékot.
Még egy fontos dolog van. Nem kötelező, de az ADOMÁNY mindig jól jön, mivel egy bringa átlagosan 4000.- Ft ból újul meg és a tisztítószerek is marhára fogynak. Bejelentkezni nem kötelező!
Üdv: R.K.

Közösségi oldalán írja, írják róla:

1.) “Egy gyermekotthon ifjú lakója behozta hozzám a bringáját egy átvizsgálásra. Megkérdeztem tőle, mit szólna hozzá, ha én megmutatnám a fogásokat, ő pedig megcsinálná? Örömmel belemet, én pedig szívesen tanítottam.”

2.) “Kedves emberek!

Nagy örömömre szolgál, hogy bejelentsem, a RideKálmán Bringa Adományozó Vállalkozás nagyon faszán beindult. Jelen állás szerint 253 db cangát cipeltem le eddig azon a lépcsőn, melynek állapotára csak a vakok és a nyugdíjasok nem panaszkodtak. Mivel a növekedésnek eszemágában sincs gátat vetni, így szakértők segítségével azon dolgozom, hogy minél több bringát tudjak az üzletbe szállítatni és innen pedig az új tulajdonosokhoz.

Ehhez talán majd a ti segítségetekre( értsd pénzbeli adományotokra) is szükség lesz. További részletekkel hamarosan jelentkezem. Addig is néhány fotó a nemrég adományba adott bicajok egy részéről.
Köszönöm mindenkinek aki fújja a hátszelet!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük