Ha hétfőn Budapesten közlekedne: a Macron-látogatás hatása a dugókra….

Hétfőn Budapesten külföldi delegációk közlekedése miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A hatóságok a delegációk miatt több forgalmas útvonalat, csomópontot időszakosan lezárhatnak, a közlekedést rövid időre megállíthatják.

A korlátozások a BKK járatait is érintik,

ezért hétfőn Budapesten a felszíni közlekedésben hosszabb menetidőkre kell számítani. Érdemes a metrót választani, illetve a szokottnál korábban útnak indulni.

Az I kerületi Lánchíd utcát hosszabb időre, várhatóan 10 órától 22 óráig lezárják a forgalom elől,

  • a 105-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár helyett a 178-as autóbusz Alagút utca, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyein áll meg.

Jön, mert elhangzott, hogy a mandátuma alatt minden uniós tagállamba ellátogat, és Magyarország még hátra volt:

akár statisztikai kampánypipálásnak is tekinthetnénk Emmanuel Macron francia köztársasági elnök hétfői budapesti látogatását, de nem az – kezdte összefoglalóját a 24.hu.A portál szerint 5 ok miatt nemcsak szükséges, de politikailag is hasznos lehet a látogatást a francia államfőnek és magyar partnerének egyaránt. A franciák a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyeznek a januárban induló uniós elnökségükre, mert pontosan tudják, hogy ez hivatali előny a köztársasági elnöknek. Legutóbb 2008-ban töltötte be Franciaország ezt a tisztséget, és akkor Nicolas Sarkozy akkori államfő jól jött ki belőle. Valami ilyesmiben reménykednek most is.

A tét nagy: a nemzetközi figyelem egy kampányban emelheti meg Emmanuel Macron elnököt, ami akár számíthat is 2022. április 10-én és 24-én, az elnökválasztás két fordulójában.

Nem véletlen, hogy az elnökség fontos eseményei január és március közé sűrűsödnek, kezdve a január 19-i strasbourgi Macron-beszéddel, folytatva a márciusi állam- és kormányfői csúccsal, az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat összefoglalásával.

Az eseménysorozat előkészítése céljából érkezhet Macron is, aki a V4-csúcson négyet üt egy csapásra, hiszen nemcsak Orbán Viktorral tud megbeszélést folytatni, hanem a fontos és nagy tagállam Lengyelország vezetőjével is találkozhat. Orbán Viktor a legjobb ellenfél. Macron a csütörtök esti sajtótájékoztatóján ki is mondta a lényeget a magyar kormányfőhöz fűződő viszonyáról: számára

„Orbán Viktor politikai ellenfél, de európai partner”.

Ez vélhetően őszinte mondat, mert az elmúlt négy és fél év gyakorlata igazolja. Orbán mindig hasznosan felmutatható mumus:

ő képvisel mindent, amit én nem akarok; ha nem engem választotok, ez az alternatíva.

Macron találkozik….

  • Orbán Viktorral
  • Áder Jánossal
  • Karácsony Gergellyel
  • Márki-zay Péterrel
  • Donáth Annával
  • Dobrev Klárával.

Kapcsolódó

Ha hétfőn Budapesten közlekedne: a Macron-látogatás hatása a dugókra....

One thought on “Ha hétfőn Budapesten közlekedne: a Macron-látogatás hatása a dugókra….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük