Ha jó emberek jó kérdéseket tesznek fel, a jó emberek válaszolnak!

No, hát itt van ismét a nagyon demokratikus faggatózás fontos közügyekben, de most legalább a túlterhelt Magyar Postát megkímélték a kézbesítés feladatától, így olcsóbb az egész hajcihő. És ha már jó emberek jókat kérdeznek, én bizony válaszolok, hadd tudják meg a jó emberek, miként vélekedem a magyar embereket mostanában oly igen foglalkoztató kérdésekről. (Vannak persze olyanok is, akik hülyeségeket kérdeznek, de velük most ne foglalkozzunk!)

Így szól a hivatalos elöljáró beszély, valamint a kérdések sora:

“Magyarország hónapok óta keményen küzd a koronavírus ellen. A járványnak még nincs vége, és ez mindannyiunknak sok nehézséget okoz. Az oltási program elindulásával azonban új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megtudni az Ön véleményét is, ezért kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet!

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépés-re fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megten-ni. Ön mit gondol erről?

 Fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani a korlátozásokat
 A járvány végén, egy lépésben kell feloldani őket

Tudja kedves kormány, a rosseb se‘ tudja, (Copyright: Hofi Géza), mi lenne a meg-oldás, mert a kocsmákat persze mielőbb nyitni kellene, de csak úgy, hogy a járvány ne terjedjen gyorsabban. Kérdezzék Merkely professzort!

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

 Támogatom
 Nem támogatom

Tudja kedves kormány, a rosseb se‘ tudja, mi lenne a megoldás, mert ha a védettségi igazolvány elejét veszi a járvány terjedésének, akkor miattam akár kitűzőt is viselhetnek, ám ha maszkot nekik is kell hordaniuk, mert ők még fertőznek, akkor mire jó az igazolvány? Kérdezzék Szlávik főorvos urat!

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

 Igen
 Nem

Tudja kedves kormány, a rosseb se‘ tudja, mi lenne a megoldás, mert ha a a kijárási tilalom enyhíti a járványt, akkor maradjon, ha viszont nem enyhíti, akkor bárkinek legyen szabad éjszaka is mászkálni az utcákon, amikor amúgy sincs ott valami irdatlan sokaság. Kérdezzék Müller Cecília főorvos asszonyt!

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

 Igen
 Nem

Tudja kedves kormány, a rosseb se‘ tudja, mi lenne a megoldás, mert lövésem sincs, mit ítélhetek a járványügyi helyzet enyhülésének?! Amint már említettem, jó lenne újra kocsmába járni, de nem akarom sem azt, hogy engem megfertőzzenek, és azt sem, hogy én másokat megfertőzzek. Kérdezzék Pintér Sándor belügyminisztert, ha már ő fabrikálta az oltási tervet, ő tudja, hogy a járványhelyzet mikor mit enged meg.

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

 Igen
 Nem

Tudja kedves kormány, a rosseb se‘ tudja, mi lenne a megoldás, mert lövésem sincs, mit ítélhetek a járványügyi helyzet enyhülésének?! Persze! Nyissanak meg a pályák és tornatermek, amint lehet, de tőlem ne várják, hogy megmondjam, mikor lehet! Kérdezzék mondjuk Kovács Zoltán szóvivőt, ő mindent tud.

6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

 Védettségi igazolvánnyal legyenek látogathatók ezek az események
 Nem szabad ezeket az eseményeket látogathatóvá tenni a járvány végéig

Tudja kedves kormány, a rosseb se‘ tudja, mi lenne a megoldás, mert lövésem sincs, mit ítélhetek a járványügyi helyzet enyhülésének?! Csupán annyit tudok, hogy a népnek kenyér kellene, s mellé a cirkusz is, viszont a tömegrendezvények elősegítik a járvány terjedését. Kérdezzék meg Kósa Lajos motorversenyzőt!

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

 Igen
 Nem

Tudja kedves kormány, a rosseb se‘ tudja, mi lenne a megoldás, mert lövésem sincs, mikor mondhatja majd bárki is, hogy elmúlt a járvány. Addig is megtiltanám Szíjjártó Péter járványterjesztő utazó macskajancsinak, hogy átlépje a magyar határt – befelé -, mert addig is, amíg külföldön mászkál, nem cipeli haza az új mutációkat, s talán sikerül vevőt találnia 8000 darab raktárban porosodó lélegeztetőgépre.

Kedves Kormány!

Én mint szolidáris és engedelmes igaz magyar állampolgár, küldöm fenti válaszaimat magvas kérdéseikre. Remélem, tudtam valami hasznos eligazítással szolgálni!

Kreml

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Ha jó emberek jó kérdéseket tesznek fel, a jó emberek válaszolnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük