Ha jön a vihar, spuri ki a vízből! – Ütős rendőrségi videó, ha megnézed, eszedbe sem jut bennmaradni!

Ezért ne maradj a tóban, ha vihar van – beszédes videóval figyelmeztet a rendőrség. A vízi-rendőrök motorcsónakját is durván megdobják a hullámok a balatoni viharban, vízibiciklin vagy SUP-on még veszélyesebb ilyenkor a vízben tartózkodni.

Gyere ki!

Látványos videót tett közzé a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság arról, milyen nehezen tud közlekedni a vízi-rendőrök motorcsónakja a Balatonon, amikor vihar van.

A felvételen látszik, hogy a hullámok folyamatosan dobálják a motorcsónakokat, amelyek olykor nagyon elemelkednek a víztől.

„Képzeld el, ez mennyivel rosszabb lehet, ha egy vízibiciklin, vagy SUP-on vagy bent, a parttól nagyon messze, a viharban. Ezen a hétvégén is érkezik egy hidegfront, ami okozhat viharokat, de ezt ne próbáld ki!”

– figyelmeztetnek a Magyar Rendőrség Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben a videó mellett.

„…vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat,

figyelni egymásra és magunkra, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Figyelj arra, hogy:

  • Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
  • Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Ha mégis bajba kerülsz, vagy bajba került embert látsz, hívd a 1817-es balatoni segélyhívó számot!

Horvátországba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük