Connect with us

Bulvár

Ha jót akar magának, kerülje el a röszkei határátkelőt

röszke
Megosztás

Szombaton reggel már  óriási sorok alakultak ki bizonyos határátkelő helyeknél a szerb-magyar határon. Az autópályán a Horgos-Röszke átkelő mindkét oldalán hosszú a várakozási idő.

Nem elég a hőség

A Borderwatcher  határfigyelő alkalmazás adatai szerint Szerbiából Magyarország felé 80 és 150 perc közötti ideig várakoztak a hőségben   az utasok, mire átestek valamennyi útlevél- és vámellenőrzésen. Ellenkező irányba, Magyarországról Szerbia irányába ugyanezen az átkelőn a legutóbbi adatok szerint 140 percet kellett várni.

Röszkénél a közúti határátkelőn még ennél is rosszabb a helyzet, a Szerbia irányába utazók 150-180 percet vesztegelnek a tűző napon.

A többi határátkelőn Magyarországról Szerbia felé nincs számottevő várakozás, míg ellenkező irányba ugyancsak a horgosi közúti határátkelő az, ami problematikus, 50-60 percre van szükség az átkeléshez.

Elindulás előtt tájékozódjon

A Szabad Magyar Szó azt tanácsolja olvasóinak, hogy utazás előtt ellenőrizzék a Borderwatcher alkalmazást, de behűtött ivóvizet, folyadékot mindenképpen vigyenek magukkal.

Erre sem árt figyelni a nagy melegben.

röszke

Szerző