Ha mindegyik jó, mégis ez, vagy az miért nem jó? Várom szíves értesítésüket az oltásról! - Városi Kurír

Sorting by

×

Ha mindegyik jó, mégis ez, vagy az miért nem jó? Várom szíves értesítésüket az oltásról!

Tekintélyes szakemberek mondták el véleményüket egy online konferencián a galád vírus elleni vakcinákról – olvasom a Növekedés.hu tudósításában. Merkely Béla, Jakab Ferenc professzorok, Szekanecz Zoltán debreceni főorvos egyetértésben állították: „Bármelyik itthon elérhető Covid-oltás jobb választás, mint kitenni magunkat a koronavírus-fertőzés kockázatának, ami még azoknál a fiataloknál is súlyos szövődményekkel járhat, akik egyébként tünetmentesen átestek a betegségen.“

Hirdetés

Rendben

Én, korosodó öregúr, akár ma irányt veszek bármely oltópont felé, és tartom a karomat a holtfáradt orvosnak vagy nővérnek, hogy döfjön belém medicinát bátran. De a vakcinákról tele van a sajtó és az internet mindenféle (ostoba?) információkkal. Például, hogy egyik-másik nem ajánlott az időseknek, a krónikus betegeknek, kisgyermekek beoltásáról egyelőre szó nem esik, s maga az oltás rendje is olyan zavaros, hírekkel és álhírekkel kísért folyamat, amelyben a laikus számára reménytelen a tisztánlátás.

Tőlem a miniszterelnök is beszélhet akármit, azt sem hiszem el, amit kérdez, mert már annyiszor félrebeszélt (és nem csak járványügyben), hogy nem hihető, amit mond!

Jómagam csakis a professzor és főorvos uraknak hiszek

Ámde van itt egy kis bibi: Jakab Ferenc professzor úr mondta volt ugyanezen a konferencián:

“…a krónikus betegeknél a kezelőorvosnak egyedileg kell mérlegelnie, hogy az adott beteg az aktuális állapotának ismeretében oltható-e és ha igen, melyik vakcinával.“

Na most akkor bármelyiket, bárki, bármikor (ha kapja) bátran megkaphatja, vagy azért jobb, ha a háziorvos, ha majd lélegzethez jut, ad szakmai tanácsot a vakcina kiválasztásához?! E hónapban több nyavalyámmal jártam kezelésre több szakorvosnál. Valamennyien azt mondták, hogy nem tudnak eleget egyik oltóanyagról sem, de nekem koromra és egészségi állapotomra való tekintettel kétfélét ajánlanak, háromfélét nem.

Tessék találgatni, hogy melyik kettőt igen, és melyik hármat nem.

Már csak azt kellene tudni, hogy a vakcinapiacon áruért futkározó túlképzett szakértő főfürkész,

Szíjjártó Péter legalább a saját háziorvosával konzultált-e, mielőtt elindult beszerző körútjára.

Vagy a már megvásárolt és megérkezett ampullák szétosztásában jeleskedő miniszteriális szervezők tájékozódtak-e a regisztrált oltakozó-kedvű népességről, hogy kinek, mely szérum ajánlott, és kinek, melyik vakcina okozhat esetleg bajokat?! Van-e legalább sejtésük arról, hogy konkrét esetekben konkrétan mi a teendőjük?

Regisztrált oltásra-jelöltként én is kaptam már vagy három levelet a központtól – a nagy semmiről.

Tisztelt érdekeltek és felelősök! Nem lehetne legalább a tájékoztatást tisztába tenni?

Várom szíves értesítésüket az oltásomról! Amint hívnak, tüstént megyek!

oltást

oltást

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.