Ha nem sikerül a polgármester-buktatás, akkor a a kerületi rezsitámogatási rendszer kibővítéséről se döntsenek? – Így muzsikál a Fidesz a Várban….

Három hónapja nem volt testületi ülésünk, nagyon sok munka vár ránk – csapott bele V. Naszályi Márta budavári polgármester a szeptemberi időközi választás utáni első, csütörtök délelőtt megtartott ülésén. A kormánypárti megválasztottak nem így gondolták…..

Kitett Fidesz-láb, aminek az ottélők isszák a levét….

Ezúttal nem volt mellette alpolgármestere Korsós Borbála, aki két hete indult Gelencsér Ferenc Momentumos képviselő megüresedett helyére kiírt időközi választáson, de 60 szavazattal lemaradt Fazekas Csilla Fidesz-KDNP jelölt mögött. (A Momentum később jelezte, hogy augusztus eleje óta gyanúsan sokan jelentkeztek be a választókerületbe tartozó Ostrom utca 16. szám alatti egészségcentrumba, köztük Fidelitashoz köthető személyek, beleértve a Fidelitas Csömörön politizáló alelnökét is.) Korsós – két képviselővel együtt – beteget jelentett, talán nem függetlenül attól a sürgősséggel benyújtott indítványtól, amelyben a kormánypárti és két független képviselő a leváltására tett javaslatot.

A “várfoglalásról”

Ahogy 5-ről 6-ra nőtt a Fidesz-KDNP képviselőinek száma a képviselőtestületben, a csütörtöki ülésre benyújtottak egy sor egyeztetés nélküli politikai javaslatot, amit nem tudok másként értelmezni, minthogy valóra váltanák Orbán Viktor Facebook-bejegyzését a “várfoglalásról”.

-írta közösségi oldalán V. Naszályi.

… és lőn….

A nagy lendülettel indított testületi ülésen első nekifutásra csak addig jutottak, hogy meghallgassák Fazekas Csilla eskütételét.

Utána alig kezdett bele a napirendek ismertetésébe V. Naszályi Márta, amikor Gulyás Gergely Kristóf fideszes képviselő meglehetősen arrogánsan fél órás szünetet kért, mivel törvényességi észrevételt kaptak a kerületi jegyzőtől az általuk benyújtott előterjesztésekkel kapcsolatban. A polgármester engedett a kérésnek. Ám hiába telt le a fideszesek által kért szünet, a kormánypártiak nem tértek vissza az ülésterembe.

V. Naszályi Márta őszinte sajnálkozással – határozatlan képtelenség okán újfent kénytelen volt elnapolni az ülést jövő csütörtökre.

A polgármester-buktatás első kísérlete kudarcot vallott, de…

A testület nem tudott dönteni a szociális bérlakáspályázatokról, a kerületi rezsitámogatási rendszer kibővítéséről és a volt katásoknak nyújtandó segítségről sem.

FRISS!