Fehér, keresztény, hetero vagyok én is, ők is!

“Miért kell neked folyton a zsidókkal foglalkoznod?”… “Te egy cigánybérenc vagy!”… “Biztos buzi vagy!”…”Hülye szőke p*csa, majd ha megerőszakolnak a migránsok, akkor dumálj!” Ne csodálkozz, ha kirabolnak éjjel, mert folyton a hajléktalanok közt mászkálsz!”

Számos ilyen, és ehhez hasonló gyalázkodást kaptam

az elmúlt 20 évben olyanoktól, akik nem mentek és mennek a szomszédba a gyűlöletért, a kirekesztésért. Értelmesen ugyan még nem tudtam velük kommunikálni, pedig van közös nevezőnk.

Fehér, keresztény, hetero vagyok én is, ők is.

Abszurd és iszonytató, hogy idáig juttatták az országot,

hogy mindezt már deklarálni kell. És újra és újra el kell mondani, hogy nem a bőrünk színe, a vallási hovatartozásunk vagy a nemi identitásunk határozza meg emberi minőségünket.
Nem akarok olyan többséghez tartozni, ami úgy tiporja a kisebbségek jogait, hogy közben bőrszínre, vallásra hivatkozik. Nem akarok náci hazát.

Manapság teljesen mindegy, ki, kik vagyunk valójában, mert ha nem cigányoztunk, nem zsidózunk eleget, akkor már nem is lehetünk igazi magyarok. Ha nem vagyunk képesek taposni a hajléktalanokon, akkor magyar kereszténynek sem vagyunk jók.

A hatalom fura urai a hatalomért odadobnak hitet, erkölcsöt, tudást, becsületet, életet

30 évvel a rendszerváltás után ott tartunk, hogy a legkártékonyabb, antiszemita és rasszista egyének pofátlanul tiltakozhatnak azért, mert kimondják róluk azt, ami nyilvánvaló. Emberségből már milliószor megbuktak, és csak rosszindulatuk, kivagyiságuk működteti őket.

Semmi közük a kereszténységhez.

Nem akarom bizonygatni, hogy jobb keresztény lennék, mint bárki más

Teszem, amit tehetek. Tudom mi az irgalom, a könyörület vagy a szolidaritás. Büszke vagyok a gyökereimre, a felmenőimre mindenért, például azért is, mert nem voltak ordas eszmék követői, és nem álltak be egy tál lencséért se náci, se komcsi verőlegénynek. Templomba sem azért jártak, mert az volt a trendi vagy a kötelező. A magyarságukat, a kereszténységüket méltósággal élték és megélték. Nem volt könnyű életük.
Nagyanyám 12 gyermeket hozott a világra. Tízen megélték a felnőttkort. Rendes, becsületes, dolgos emberek lettek valamennyien. Sokat tanultam tőlük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük