Ínséges időkben, – ami az elmúlt minimum 10 évet takarja – amikor a kutyát sem érdekli, hogy a milliárdokból felépített stadionokban kik labdázgatnak, valamit ki kellett találni, hogy a képeken ne csak az üres lelátókat lehessen mutogatni.


Régen papírt gyűjtöttünk…..

A szombati Felcsút-MTK mérkőzésen osztogatott szurkolói újságban talált rá a merce.hu olvasója az alábbi felhívásra.

 

200 ezer forintnyi iskolai berendezést kap az az iskola akinek diákjai legtöbbször szurkolnak szervezetten Mészáros Lőrinc csapatának, az Orbán Viktor háza melletti stadionban. De a második és harmadik helyzet iskola is jól jár, sőt különdíjat kap a legjobb szurkolókat beszervező tanár, és azok, akik még videót is beküldenek magukról.

A linkelt nézőszám

A focicsapat honlapja szerint a korábbi években is volt ilyen akció. A szombati mérkőzésen a hivatalos nézőszám egyébként 838 fő volt, bár a stadionban szurkolók állítása, és a tévéközvetítésen mutatottak alapján ez eléggé túlzásnak tűnik.

Így írnak a meccsről:

Csapatunk tíz emberrel játszva is egyenlíteni tudott az MTK ellen, ám a végén egy szerencsés Torghelle Sándor-találattal a kék-fehérek nyertek 2–1-re. A szerencsétlen találattól vérszemet kapó MTK egyre veszélyesebb lett a hajrában, egy ízben Hegedüsnek kellett nagy bravúrt bemutatnia, egyszer a gólvonalról kellett takarítanunk. Egy Trajkovski kezén megpattanó Lencse-lövés nyomán tizenegyeshez is jutottak a fővárosiak, ám Kanta József jócskán a kapu mellé trafált, így maradt az egygólos vereség.

Tanulság – ha eddig nem lett volna egyértelmű

  • A 2500 fős stadion túlzásnak tűnik egy múlt nélküli falusi csapat stadionjának.
  • Hiába a stadionépítés, még mindig vadászni kell a szurkolókat.
  • Állami milliárdokból, TAO-pénzből kitömött csapattól elég nevetségesnek tűnik, hogy szurkolók toborzásáért cserébe támogatja a környékbeli iskolákat, méghozzá elég nevetséges összeggel.

Nem kéne azon törpölni, hogy a TAO fociba ölése helyett, inkább rögtön az iskolák felé kéne irányítani az állami támogatásokat?

Lebukott a felcsúti futball-hazugság

Már a mezt is Orbán haverjától vásárolják a foci klubok

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét