Sorting by

×

Ha Orbán erre fordítaná népszerűségét, egy szavunk sem lenne!

Nemrégiben még borúlátó járványügyi előrejelzésekkel borzolta a kedélyeket, most viszont önkritikát gyakorol, és azt ígéri, nem jósolgat többet. A nemzet toxikológusától megtudtuk, mit gondol a komcsikról, miért politizált a Fideszben, miért gáz, hogy az átlag magyar szülő napi hét percet beszél a gyerekével és mire fordíthatná “vonzerejét” Orbán Viktor – vezette fel a 24.hu újságírója a Zacher Gábor-interjút.

Múlt-jelen….

A riportban sok mindenről volt szó: a celebség mibenlétéről, pályája kezdetéről, gyereknevelésről, házasságról és politikáról is.

Baromira szeretem, amit csinálok, szívesen beszélek róla, és ha van véleményem valamiről, azt szívesen osztom meg, ennyi. Ráadásul nekem soha, senki nem írja elő, hogy mit mondjak vagy mit gondoljak. Ma az orvosok többnyire nem beszélhetnek a nyilvánosságban, mert azzal az egzisztenciájukat veszélyeztetik. Ha mégis beszélnek, nem mondhatnak bármit, kőkemény engedélyeztetési procedúra van.

Szemlénk két témára fókuszál:

Fideszes politikusként tevékenykedett a ’90-es években: volt önkormányzati képviselő, aztán bekerült a Pest Megyei Közgyűlésbe

Budapesten is bizottsági tag voltam fideszesként, de mindennek roppant egyszerű az oka: családi ismeretség révén kerültem kapcsolatba velük. A Fidesz akkoriban növögetett, és olyan helyzet volt, hogy „valakit indítani kéne”, hát szóltak, hogy próbáljam meg.

Aztán, legnagyobb meglepetésemre, bejutottam.

De ez még az MSZP-kormányzás idején volt, abszolút kisebbségben volt a Fidesz az önkormányzatban, az ember bármit mondhatott abban a tudatban, hogy úgyis leszavazzák. A közgyűlésben már többségben volt a Fidesz az MDF-fel és az SZDSZ-szel összefogva.

Mindenesetre négy évig csináltam, és elegem lett. Rájöttem, hogy ez nem az én világom.

– Mi tetszett az akkori Fideszben?

A lendület, a fiatalosság, a szókimondás és az eltökélt antikommunizmus. Ugye, az én korosztályom bőven a rendszerváltozás előtt szocializálódott, és láttuk, hogy szivárognak vissza a régi rezsim arcai.

-Utálta a komcsikat?

Mondok egy sztorit: ’73-ban, amikor a nagy ellenzéki tüntetés volt március 15-én a Petőfi-szobornál, odakeveredtem én is. A Deák térre jártam suliba, mentem hazafelé úttörő-egyenruhában, és beszorultam a Haris köz és a Párizsi utca közé, ahová a kardlapozó rendőrök nyomták a tömeget. Engem ott, tizenhárom évesen a rendőrök úgy megvertek, hogy eltört a kulcscsontom. Jó körülmények közt nevelkedtem, középosztálybeli zsidó család gyerekeként, a kommunizmusból addig csak annyit értettem, hogy vannak úttörőtáborok, ahol tényleg jól tudtuk érezni magunkat. De akkor megláttam ennek az egésznek a sötét árnyékát.

Nem a kommunistákat, hanem a diktatúrát utáltam. Amikor felgyógyultam, a szüleim elmesélték, hogy apámat annak idején elvitték három hónapra, és nem tudhatta anyám sem, mi van vele.

-Mi az, ami nem tetszik a mostani Fideszben?

Nagyon zavar például az örökös titkosítás, hogy csak olyan infó mehet ki, amilyet ők akarnak, és ez különösen a járvány idején volt idegesítő.

Az emberek nem találkozhattak a valósággal, és a kormány képes volt azt mondani, hogy azért nem mehetnek be az újságírók, mert zavarnák az osztályokon dolgozók munkáját. Mindenki, aki kórházban dolgozik itthon és világszerte, pontosan tudja, hogy ez nem igaz. Nyilván nem arról van szó, hogy bele kell nyomni a kamerát az operáló orvos arcába, meg intim helyzetekben mutatni a betegeket, de nem is volt ilyen célja senkinek. Tisztességes, tapintatos médiajelenlét mellett simán tudunk dolgozni.

A dunaszerdahelyi kórházban készült megrázó dokumentumfilm forgatása sem zavart senkit, viszont nagyon fontos anyag készült, mert az embereknek meg kell mutatni egy ilyen helyzetben a valóságot. Ez itthon nagyon hiányzott, és többek közt ezért tartunk ott, hogy sokan máig nem veszik komolyan ezt a betegséget.

Orbán Viktor fogyjon le?

Hát miért is ne? Sokan rajonganak érte. Ha azt mondaná, emberek, fogyjunk egy év alatt huszonöt kilót, és végigcsinálná, rengetegen utánoznák. Huszonöt kilót lefogyni egy év alatt nem egy teljesíthetetlen feladat, nekem ne mondja senki.

A teljes riportot ide kattintva olvashatja!

Kapcsolódó

 

Ha Orbán erre fordítaná népszerűségét, egy szavunk sem lenne!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.