Lehetőséget ajánlott  David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Orbán Viktornak, hogy csütörtök reggel 9 órára nézzen be az Európai Parlamentbe, ahol részt vehet a magyar koronavírus-törvényről és a jogállamiság helyzetéről szóló vitán.

Varga Judit nem kívánatos….

Mint arról beszámoltunk, Sassoli vargával nem volt ilyen engedékeny, hiába ugrált a miniszter asszony:

- Hirdetés -

A meghívólevél

Az Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő és később a Sassoli-kabinet által is nyilvánosságra hozott levél szerint

az állam és kormányfői szintű részvétel a megfelelő egy ilyen horderejű vitán.

A videós bejelentkezések segítségével megtartott plenáris ülésen a magyar miniszter is szeretett volna személyesen vagy online szólalni, ezt azonban az EP elnöke, David Sassoli hivatalos levélben elutasította.

“Önök szerint hogyan dönt majd a magyar kormányfő?”

“David Sassoli, az Európai Parlament elnöke levélben válaszolt Orbán Viktornak, jelezve: ha csütörtök reggel 9:00 órakor akar, részt vehet személyesen a magyar jogállamiságról szóló vitában. Önök szerint hogyan dönt majd a magyar kormányfő?”

Szemtől szembe, azt már nem!

Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd este.

Orbán Viktor kifejtette,

jelenleg minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le, így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában.

A miniszterelnök arra is felhívta az EP-elnök figyelmét, hogy az Európai Tanács soros elnöksége képviseletében egy államtitkár lesz jelen – tette hozzá Havasi Bertalan.

Tudják, ő az a samesz, akiről már megüzenték, hogy nem kívánatos.

Mindezek alapján Orbán Viktor levelében arra kérte az Európai Parlament elnökét, hogy biztosítsa a felszólalási lehetőséget Varga Judit miniszternek.

koronavírus

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyon helyesen szólott a kormányfőnk! Teljesen jogszerű, és elégséges az igazságügy-miniszter jelenléte! Nem kell -csicskáztatni- egy ország vezetőjét azért, mert vannak vitái az “urakkal” és ideológiájukkal!

  2. Csak csuti seggdugasz “bele ne bukjon a kurva nagy járvány kezelésébe”!!! Remélem belebukik!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét