Ha szerda, akkor háború? – A CIA szerint Oroszország már szerdán lerohanhatja Ukrajnát!

Február 16-án, szerdán indíthat támadást Oroszország Ukrajna ellen az amerikai kormány helyzetértékelése szerint, amelyet pénteken megosztott európai szövetségeseivel – jelentette a Der Spiegel című német hírmagazin.

Felkészülés

A Der Spiegel hírportálján közölt beszámoló szerint az amerikai hírszerző szolgálatok minden eddiginél erőteljesebben figyelmeztették a NATO-szövetségeseket Oroszország Ukrajna elleni közelgő támadására. Drámaian felpörög a helyzet, szerdára várható az invázió megkezdése.

ukrajna
(Sátrak és csapatok elhelyezésére szolgáló terület Kurszkban, mintegy 110 kilométerre keletre az ukrán határtól (műholdfelvétel) Fotó: Hiteltelen / dpa)

Az amerikai hírszerző szolgálatok a legerősebb figyelmeztetést adtak ki a NATO-szövetségeseknek az Ukrajna elleni küszöbön álló orosz támadásról . A SPIEGEL információi szerint az amerikai titkosszolgálat CIA és az amerikai hadsereg is pénteken tájékoztatta a szövetségi kormányt és a többi NATO-államot, hogy az új információk alapján attól tartanak, hogy a támadás akár jövő szerdán is megtörténhet.

Mikor, merre?

Több diplomata és katonai tisztviselő szerint az Egyesült Államok sok részletet közölt a titkos tájékoztatókkal kapcsolatban. Konkrétan leírták az orosz invázió útvonalait, valamint az egyes orosz egységeket és azt, hogy milyen feladatokat kell megoldaniuk. Február 16-át jelölték meg az invázió kezdetének lehetséges időpontjaként.

Honnan vannak az információ? Ki tudja!

Berlinben nem lehetett kideríteni, milyen információkon alapult az éles amerikai figyelmeztetés. Azt mondták azonban, hogy az amerikai beszámolók nagyon részletesek voltak, és sok forrás támogatta. Ennek ellenére senki nem tudja felmérni és megjósolni, hogy valóban küszöbön áll-e a támadás. A február közepe körüli időpontról volt szó, de a bennfentesek azonban az sem zárják ki, hogy az USA szándékosan terjesztette a hamis információt, hogy így torpedózza meg az orosz támadási terveket.

Még három nap és itt az igazság pillanata, addig is reménykedjünk!

Kapcsolódó

 

ukrajna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük