Ha támadja Orbánt, ő imádkozik Önért

A Felház legújabb legutolsó haknija kapcsán mélyenszántó riport készült az alapító hármak egyikével, Orbán Gáspárral bemutatandó, hogy kit is tisztelhet benne az, aki akar. Főleg azért érdekes a személye és az összegrundolt egyház-szerűsége, mert ő Magyarország miniszterelnökének fia.

Hogyan tovább, Felház?

Orbán Gáspár, aki tudja magáról, hogy sokat dumál, nyilatkozik és ezért többször meggyűlt már a baja, azért annyit elárult, hogy

…..keressük Isten akaratát, hiszen ez egy összetett folyamat. Keveset szeretnénk mondani, de azt élesen: például, hogy vége van a Felháznak. Az érem másik oldala, hogy ebből több missziós szál is elindul, ugyanúgy, ahogyan már az alkalmak korai szakaszában kialakult egy mozgalom, ami most sokkal inkább előtérbe kerül és ez lesz, amiben a Felház tovább működik és kiteljesedik.

Egyszóval terjed a Felház-polgári kör.

Megtudhattuk, hogy

Egy Istentől távoli „vallásoskodásból” jöttem, és ezzel majdhogynem olyan messziről érkeztem, mintha a világból tértem volna meg.

Felház: “Isten kirendelte a szükséges összeget…”

A változás

Afrikai missziós útjának köszönhetően gyökeresen megváltozott az élete:

Körülbelül akkora a különbség, mint amekkora élet és halál között. Totális tévképzeteim voltak előtte Istenről, de ő végül mindenből a legjobbat hozta ki.

Ha valaki nem értette volna mire gondol a Felház-főnök, egy konkrét példát is említett:

„Én ezt megtapasztaltam a házasság előtti szexuális tisztaság kapcsán, ami már megtérésem előtt is fontos volt, ez pedig többek között megóvott a pornográfiától, és az attól való függőségtől, ami generációnk életében az egyik legnagyobb megkötözöttség.

De a szabálykövetés lehetetlensége megmutatkozott, mert végső soron nem tudtam ezt a törvényt sem megtartani: hiszen közben eljártunk bulizni, kavartunk lányokkal. Sose tudott igaz és teljes lenni, egészen a megtérésemig, amikor viszont Isten ezt áldássá formálta.”

Ögyes! A Felház rendezvényén Isten “elkérte” az egyik jelenlévő összes pénzét!

„Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává…”

valakinek nincs arra szabadsága, hogy ne legyen semmi más az életében, kizárólag Jézus, akkor valójában nincs teljes szabadsága. Ha valaki azt érzi, hogy a szabadságát a bulikban vagy a világban kell megélnie, és nincs arra szabadsága, hogy ezt kizárólag Jézussal tegye, akkor az az ember valójában nem szabad. Ha ez a kizárólagosság megvan Jézussal, akkor már nem lesz nehéz eldönteni a hasonló kérdéseket és szabadságot talál az ember.

Ez a laikusnak, mint én úgy tűnik, hogy Orbán azt érzi szabadságnak, hogy a való élet hívságai helyett egyetlen „drogot” választott magának, az általa elképzelt Isten személyében.

Személyes kapcsolatra vágytam Istennel, de tudtam, hogy ennek ára van. Ő már mindent odaadott nekem, tehát nekem is oda kell adnom mindent, ha azt akarom, hogy Ő teljesen az enyém legyen.

A Felháznak annyi, de miben töri a fejét Orbán Gáspár…?

„Afrika, dzsungel, oroszlánok és ha hazajövök, akkor jöhetnek a bulik…”

“Csakhogy minden megváltozott akkor, amikor rájöttem, hogy Isten létezik. Hogy leszek szabad, ha, mondjuk, nem csajozhatok? Mi lesz így a bulikkal, szexualitással, alkoholizálással, a haverokkal? Isten rámutatott, hogy ha nekem ezektől függ a szabadságom, akkor ezekben a dolgokban nem szabad vagyok, hanem ezeknek a rabja vagyok. Nála viszont teljes szabadság vár: önzetlen, feltétel nélküli szeretet.

Magamtól nem tudtam ezeket letenni, ezért kértem Istent, hogy Ő vegye el. Néhány hét alatt végül meg is szabadultam. Az emberek próbálják ezt puhítani, csűrni-csavarni, de nincs köztes út. Van Isten, aki a teljes szeretet és szabadság, vagy a másik oldalon a sötétség.”

Jól megy a „bolt”….

Orbán elmondta, hogy aki egyszer eljött hozzájuk, az nemigen szabadul.

Az átlag budapesti bulizós fiatalok, ha meghallják a valódi igazságot, akkor a legradikálisabb Jézus követőkké válnak, ezt nagyon hiszem. Ezért fontos, hogy Jézussal találkozzanak, ne valami emberi találmánnyal, mert akkor az csak beáll majd abba a sorba, amiből már így is kiábrándultak.

Mibű, Felház? Ön szívesen fedezi Orbán Gáspár mennybemenetelét?

Bírja a negatív kritikát

„Áldjátok, akik átkoznak titeket”. Imádkozni kell azokért, akik támadnak.

De, ami mindig van….

Emellett látni kell, hogy aki ezeket a negatívumokat kimondja, az magának árt, mert ha valami nem Istentől való negatívumot kimondunk valakire, az végső soron a mi életünkben okoz károkat.

“Ha legalább egy éve Jézussal jársz…írj nekünk” – így toboroz az Orbán-fiú Felháza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük