Ha van 4,7 milliója tandíjra évente, nem kell a gyereknek NER-kompatibilis tanterv alapján magolni!

4 milliárd közpénzből építtetünk mi mindannyian – mert olyan jó fejel vagyunk – iskolát a havi 4,7 milliót kifizetni képes Debrecen-környéki honfitársainknak, hogy gyerekeiknek ne kelljen a NAT által nekünk, mimagyaroknak átírt tananyaggal bajlódniuk.

Gratulálok magunknak!

Még, hogy “egyenlő esélyek”, meg “családok éve”! Bár meg kell jegyezzem, igazuk van, amíg nekünk mindent be lehet adni és birkamód tűrjük, addig ezt érdemeljük.

A tények….

Debrecen város és a Debreceni Egyetem együttesen alapítottak egy elit, angol-magyar tannyelvű magániskolát Debrecen-Pallagon, amely a keresztségben az International School of Debrecen (ISD) nevet kapta.A szinte teljesen adófizetői pénzből megalakított, de a tervek szerint borsos tandíjat is felszámító műintézményről már látványtervek is nyilvánosságot láttak: az összesen 4 milliárdból épülő iskolában lesz gumiborítású focipálya, uszoda, wellness, remekül felszerelt tantermek.

A jelentkezés díja százezer forint , de aggodalomra semmi ok, hiszen az iskolába integrált óvoda már 2,3 millió forint/évért elérhető, míg egy iskolai tanévért 4,7 millió forintot kell a büszke szülőknek perkálni – írta a merce.hu.

A hírek szerint a „poroszos” oktatást mellőző,

világra nyitott, az álhírek ellen is tudatosan nevelő oktatást kaphatnak majd a legszerencsésebbek, a mi pénzünkből, egy kvázi-önkormányzati iskolában. az Emberi Erőforrások Minisztériumától megkapta az engedélyt az International Baccalaureate (IB) rendszerű oklevelek kiadására, ami a gyakorlatban azt jelenti, elkerülhetik az új Nemzeti alaptanterv bevezetését is.

Ez tudják mit jelent?

Szerencsétlen ott végzetteknek fogalmuk sem lesz ki az a Tormay Cécile, Wass Albert, nem fogják tudni azt sem, hogy Takaró Mihály mit tart fontosnak a fejekbe verni. Be kell érniük azzal, hogy sajátos, egyéni tanterv szerint tanuljanak, minden bizonnyal ennyi pénzért a divatos, „versenyképes” tudást oktatják majd, anglo-amerikai módra: a digitális ismeretek, információkezelés és vitakultúra egyaránt fontossá válnak. Feltehetőleg mindezt képzett, angolul beszélő pedagógusok végzik majd el.

Ezzel szemben az Önnek és szerencsés csemetéjének…

kötelező lesz az új alaptantervvel a második világháború előtt és alatt nyíltan zsidógyűlölő, a németekkel kollaboráló Wass Albert fércműveit olvasnia (olvasónaplóról már nem is szólva!). De tanulhatnak még Takaró úr más kedvenceitől, Sinka István „érett”, nyilaskori szövegeitől elkezdve a maga módján rémisztő és zseniális Tormay Cécile nyíltan hazug és – meglepetés – ugyancsak nyíltan antiszemita, húszas évekbeli prózájából.

Miközben az irodalomtörténész szándékai szerint eszük ágában sem lesz majd megismertetni a diákokat Esterházy Péter „kultúraromboló” munkásságával, a Takaró szerint „nem magyar” Kertész Imrével és az ugyancsak a megbízott tanácsadó szerint „embernek alig nevezhető” Spiróval sem.

A fentiekről bővebben ide kattintva olvashat.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük