Habony Árpádnak ki kell nyitnia a bukszáját! – Végrehajtást indított ellene a Jobbik

Régen nem hallatott magáról a nagy kommunikátorként törzskönyvezett Orbán-haver. A rossznyelvek szerint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és Habony Árpád közötti személyi-szakmai vitára vezeti vissza a változást – Habony eszerint végül egyszerűen gyengébbnek bizonyult a játszmában a kabinetminiszternél.

Végrehajtás

Elrendelte a bíróság a végrehajtási eljárás megindítását Habony Árpád ellen, mivel nem volt hajlandó kifizetni a Jobbiknak a jogerősen megítélt perköltséget

– írja közleményében a párt, majd felteszik a kérdést:

Vajon Orbán Viktor milliárdos munkanélküli jobbkezét kirakják-e a Palazzo Dorottya nevű palotában bérelt luxuslakásából, vagy az éves ibizai VIP klubtagságát, a Gucci-táskagyűjteményét, esetleg az exkluzív magánrepülőzésre szóló bérletét fogják-e elvenni?

Habony még 2017-ben perelte be a Jobbikot, mert a

„Ti dolgoztok, ők lopnak”

feliratú plakátjaik egyik változatán őt is szerepeltették. Habony azt sérelmezte, hogy nem közszereplő, mégis politikai plakátra került. A Kúria megállapította, hogy Orbán Viktor tanácsadója közszereplőnek számít.

Habony egészen az Alkotmánybíróságig trappolt

Ott az alapján utasították el, hogy azokat is közszereplőnek lehet tekinteni, akik hivatalos cím nélkül

„hatással vannak politikai döntésekre és az államélet alakulására, vagy a médiában betöltött tulajdonosi szerepükön keresztül a közvéleményre. Az indítványozó kivételes közszereplői státusának igazolása vagy cáfolata pedig a közügyek szabad megvitatásának része.”

Így hírügynökölünk mi! (ők…. mindegy, mi fizetjük!)

Arról áprilisban már beszámoltunk, hogy az újabb csodafegyverünk megkezdte működését.

„V4 News Agency (V4NA) néven indult új nemzetközi hírügynökség Habony Árpád befolyási övezetében. A központi médiaholding tavalyi bejelentése óta ez a legnagyobb kormányközeli sajtóprojekt: az üzem londoni székhellyel, félszáz újságíróval indul, és a magyar mellett angol nyelven is sugároz …”

Mint egy falat kenyérre, úgy volt szüksége a regnálónak erre a „nemzetközinek látszó” – tudjuk, nem elég látszani, annak is kellene lenni! – tömörülésre, feltehetően nem kevés közpénzből, vagyis ez esetben a V4NA-nak mindannyian egy kicsit a tulajdonosai lettünk.

Ebből is látható, hogy nem tűnt el, csak átalakult a koronaőrből médiaguruvá avanzsált lufiember.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük