Háborús filmet forgatnak a Nyugati téren? Ja, nem, ez a “normális” állapot!

Hétfőn kezdődik az iskolaév, reggelenként és délután csúcsforgalom várható mindenhol. A Nyugati tér újbóli fertúrásáról döntők mintha elnézték volna a naptárt, mert “one zsinor” túrják szét a gyalogosok “vonulásának” útját a frekventált csomópontnál.

Négy évvel az átadás után háborús állapotok fogadják az arra járót

Úgy látszik, egy ciklust sem bírt ki a félmilliárd forintból felújított Nyugati tér, máris hozzá kell nyúlni. Hassay Zsófia terézvárosi polgármester és Tarlós István főpolgármester 2015-ben adta át nagy büszkén a területet, amely ma leginkább egy katasztrófa sújtotta háborús övezetre emlékeztet – írta a 6ker.blog.hu.

Mekk Elekné meséje….

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere a négy évvel ezelőtti ünnepélyes átadón arról beszélt, hogy a VI. kerület közel 200 millió forintot fordított a Nyugati tér megújítására, a beruházás nagyobbik felét pedig a főváros állta. Ezt egészítette ki a beruházásból legnagyobb hasznot húzó Skála-Metró Ingatlanhasznosító Kft. mindösszesen 30 millió(!!!) forinttal. Az építkezés öt hónapig tartott, 600 köbméternyi törmelék keletkezett,

és állítólag több mint 1300 növényt is ültettek.

“Budapest ismét egy kulturált, élhetőbb és zöldebb köztérrel lett gazdagabb”

– dicsekedett akkor Tarlós István, majd megtoldotta azzal, hogy évtizedek óta váratott magára ez a fontos felújítás. Arról azonban egyikük sem tett említést, hogy az 509 millió forintba sajnos már nem fért bele az akadálymentesítés.

Mozgáskorlátozottaknak továbbra is marad “no go” zóna

A mozgáskorlátozottaknak még mindig használhatatlan Budapest egyik legforgalmasabb köztere. Tarlós amúgy megígért egy új átkelőt is a Bajcsy Zsilinszky útra, de hát pontos időt nem határozott meg, így várunk egyre fogyó türelemmel.

nyugati-ter
fotó: 6ker.blog.hu

Azt viszont továbbra sem tudni, hogy a méregdrága graffitiálló burkolatot miért verték szét a téren. Miközben napjában ezrével közlekednek itt az emberek, az építkezés miatt ma mindössze egy 120 centis sávban lehet haladni a Skála felőli oldalon. Olyan, mintha lövészárokban kellene magának utat törnie az embernek.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük