Sorting by

×

Háborús napló 48. – Ujabb ukrán pofon Orbánnak

Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő szerint Orbán Viktor bizonyítékokat követelt Volodimir Zelenszkijtől a bucsai háborús mészárlásról – írta Facebook-oldalán a politikus.

Újabb ukrán vélemény Orbán Viktorról és politikájáról

Vasárnap: 13-30 Az ukrán elnök nemrég beszélt arról, hogy volt olyan európai vezető, aki bizonyítékot kért arról, hogy a Bucsában történt mészárlás nem megrendezett. Azt nem akarta elárulni, ki volt az, aki ezt kérte. Ugyanakkor Honcsarenko szerint Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor „követelte” a hitelesítést.

A MAGYAR MINISZTERELNÖK, ORBÁN VIKTOR MINDENT MEGTESZ, HOGY UKRAJNA ELLENSÉGE MARADJON. SOHA NEM FELEJTÜNK, ÉS SOHA NEM BOCSÁTUNK MEG. HA FEDEZEL EGY GYILKOST, TE MAGAD IS GYILKOSSÁ VÁLSZ

– fogalmazott posztjában az Európai Szolidaritás frakciójának tagja.

Emberkereskedők csapdájában

Vasárnap: 10-00 Egyre több emberkereskedelemmel foglalkozó bűnöző tűnik fel Lengyelországban, akik az Ukrajnából menekülő fiatal nőket akarják csapdába csalni – írja a Daily Mail. A brit lap szerint többek között egy ausztrál és brit veteránokból álló, a Mitmark nevű őrző-védő szervezethez kötődő önkéntes csoport próbálja megakadályozni, hogy az emberkereskedők lecsapjanak a menekültekre.

A BŰNBANDÁK MÉG UKRAJNÁBAN ALKALMAZNAK FELDERÍTŐKET, AKIK FOTÓKAT KÉSZÍTENEK A MEGRENDELŐIKNEK. OLYAN ÁLDOZATOKAT KERESNEK, RENDSZERINT IDŐSEBB ANYÁT, AKINEK HUSZONÉVES LÁNYA VAN, VAGY FIATALABBAT, AKINEK KAMASZLÁNYAI VANNAK. A HUSZONÉVESEKET KÉSŐBB 145 EZER FONTÉRT (65,5 MILLIÓ FORINT) TUDJÁK ELADNI.

A Daily Mail megfigyelt egy olyan esetet, amikor két férfi felajánlotta egy nőnek, hogy elfuvarozzák oda, ahová mennie kell. Az egyik férfi azt állította, hogy a nőről az egyik barátja fotót küldött neki, és ő kérte meg, hogy vigye el kocsival. Valójában a felderítőjük készítette a felvételt, amivel igazolni próbálta magát. Ekkor az egyik önkéntes közbelépett, és a telefonján keresztül figyelmeztette a nőt a veszélyre.

A veteránok negyedóra alatt nyolc feltételezett emberkereskedőt azonosítottak a környéken. Óvatosan fotót készítettek róluk, továbbították a rendőrségnek és a többi, emberkereskedelem ellen küzdő szervezetnek. Az önkéntesek csak a legvégső esetben lépnek közbe.

Az emberkereskedelem ellen küzdő önkéntes szervezetek már a határ másik oldalán is igyekeznek célzott üzenetekkel figyelmeztetni a lehetséges áldozatokat, de korlátozottak az erőforrásaik.

Forrás:

Veszélyben Harkiv

Vasárnap: 08-20 A műholdképeket készítő Maxar Technologies amerikai cég közölte, hogy egy több mint 12 kilométer hosszú, meglehetősen elnyújtott orosz katonai konvoj halad a kelet-ukrajnai Harkiv felé, írta vasárnap reggel az UNIAN. A menetoszlopot Harkivtól keletre az orosz-ukrán határtól nem messze fekvő Velikij Burluk közelében kapták lencsevégre miközben déli irányba haladt. A Maxarnál ukrajnai támadásra készülő páncélozott, tüzérségi és támogató járműveket láttak műholdképeken Ukrajna keleti részén.

Forrás:

Orosz-ukrán háború már az Európai Vívószövetségben is

Vasárnap: 07-30 Az orosz Sztanyiszlav Pozdnyakovnak távoznia kell az Európai Vívószövetség (EFC) elnöki posztjáról a szervezet végrehajtó bizottságának döntése értelmében.  Lemondatásáról az EFC vezető testülete bizalmi szavazáson határozott – adta hírül az olimpiai sportágak ügyeiben járatos insidethegames.biz, hozzáfűzve, hogy Pozdnyakov leváltását az európai szövetség május 31-re összehívott rendkívüli kongresszusán szentesítik.
    Az orosz sportvezetőt, aki hazája olimpiai bizottságának elnöke is, Oroszország ukrajnai háborúja miatt mozdítják el tisztéből. A férfi kardban négyszeres olimpiai bajnok Pozdnyakov 2016 óta vezeti az EFC-t, és tavaly szeptemberben további négy évre újraválasztották.
Március elején az ukrajnai orosz invázió sportdiplomáciai következményeként Aliser Uszmanov orosz oligarcha közleményben jelentette be: azonnali hatállyal felfüggeszti elnöki tevékenységét a sportági világszövetségben (FIE). Lépését az FIE-t 2008 óta irányító üzletember azzal indokolta, hogy Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját követően megítélése szerint az Európai Unió szankcióinak célpontjává vált.

Minden a háborúról!

háború

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.