Sorting by

×

Háborús napló 50. – Ebben a félszázadik bejegyzésben sincs mit ünnepelni

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének (lásd még háború, szerk.) célja, hogy véget vessen az Egyesült Államok és más nyugati országok meggondolatlan uralmának.

Azért ez nem semmi!

Hétfő: 16-10 KÜLÖNLEGES KATONAI HADMŰVELETÜNK CÉLJA, HOGY VÉGET VESSEN A MEGGONDOLATLAN TERJESZKEDÉSNEK, ÉS AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÉS TÖBBI NYUGATI ORSZÁG TELJES DOMINANCIÁJA FELÉ VEZETŐ MEGGONDOLATLAN IRÁNYNAK A NEMZETKÖZI PORONDON

– mondta Lavrov, hozzátéve, hogy az ilyen dominancia a nemzetközi jog súlyos megsértésével épül fel.

KOSZOVÓBAN NÉPSZAVAZÁS NÉLKÜL EL LEHET ISMERNI A FÜGGETLENSÉGET, DE A KRÍM-FÉLSZIGETEN EGY NÉPSZAVAZÁS EREDMÉNYEKÉNT, AMELYET KÜLFÖLDI ORSZÁGOK OBJEKTÍV KÉPVISELŐI, KÜLFÖLD KÖZVÉLEMÉNYÉNEK SZÁZAI FIGYELTEK MEG, EZ LEHETETLEN

– nehezményezte az orosz külügyminiszter.

Forrás:

Ukrán meghívás magyar újságíróknak

Hétfő: 14-10 „ORBÁN VIKTOR BIZONYÍTÉKOT KÉRT ARRA, HOGY AZ OROSZ HADSEREG BUCSÁBAN VÉGZETT HÁBORÚS BŰNTETTE, A BUCSAI VÉRENGZÉS NEM MEGRENDEZETT JELENET. EZÉRT MEGHÍVOM A MAGYAR ÚJSÁGÍRÓKAT, HOGY LÁTOGASSANAK EL BUCSÁBA ÉS A KIJEVI RÉGIÓ TÖBBI HELYSZÍNÉRE” – írta a Twitteren Anton Gerascsenko ukrán belügyminiszeri tanácsadó, aki keddre hívta meg a magyar újságírókat a bucsai vérengzés helyszínére.

Szombaton Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta:

„MAGYARORSZÁG MINDENBEN TÁMOGATJA AZT A NEMZETKÖZI VIZSGÁLATOT, MELYNEK CÉLJA, HOGY FELDERÍTSE A VÉRENGZÉS ELKÖVETŐIT”.

Havasi szerint Orbán Viktor a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatón is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.

Észtország megszorít

Hétfő: 12-05 Az orosz és fehérorosz állampolgárok többé nem kaphatnak új letelepedési engedélyt Észtország területén, közölte az észt belügyminiszter. Christian Jaan elmondta, munkavállalási engedélyt sem adnak ki ezen országok állampolgárai számára és vállalkozást sem jegyezhetnek be. Határozottan meg szeretnénk akadályozni, hogy az említett állampolgárok Észtországba jöjjenek, hangsúlyozta. A korábban kiadott ilyen jellegű engedélyek azonban továbbra is hatályban maradnak és meg is hosszabbíthatják azokat. Ha azonban nemzetiségi, faji, vallási vagy politikai alapon gyűlöletet szítva ezen polgárok megsértik az észt törvényeket, megvonják tőlük az engedélyeket.

Minden a háborúról!

háború

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.