Háborús napló 53. - Ukrajna és a NATO közeledése csak ürügy, méghozzá ostoba ürügy, volt a háborúra - Városi Kurír

Sorting by

×

Háborús napló 53. – Ukrajna és a NATO közeledése csak ürügy, méghozzá ostoba ürügy, volt a háborúra

Oroszország azzal az abszurd és logikátlan ürüggyel indított háborút, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását, ám Moszkvának ez volt a legnagyobb tévedése, mert Svédország és Finnország akár már fél éven belül a szövetség tagjává válhat – vélekedett Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, az ukrán tárgyalóküldöttség tagja csütörtökön a Telegram üzenetküldő portálon.

Hirdetés

podoljak a nato kozeledese abszurd es logikatlan urugy volt az ukrajna elleni haboru meginditasaraHazugság hazugság hátán

Péntek: 05-10 Oroszország továbbra is azt állítja: azért indított háborút Ukrajna ellen, hogy megakadályozzon bennünket a NATO-csatlakozásban. Miután Svédország és Finnország csatlakozik a szövetséghez, amely a következő hat hónapban megtörténhet, a NATO félórányira lesz Szentpétervártól.

“EZ AZ ELKERÜLHETETLEN KÖVETKEZMÉNYE ANNAK, HA EGY ORSZÁG NEM TUDJA, HOGYAN KELL ELEMEZNI A KOCKÁZATOKAT”

– fejtette ki Podoljak.

AZ UKRÁN KATONAI HÍRSZERZÉS NYILVÁNOSSÁGRA HOZTA: BIRTOKÁBA KERÜLT EGY DOKUMENTUM, AMELY AZT BIZONYÍTJA, HOGY AZ OROSZ HADSEREG EL AKARTA FOGLALNI KIJEVET

– számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál. A hírszerzés szerint a Csernyihiv és Szumi megyék irányába támadó orosz alakulatok azt a feladatot kapták, hogy foglalják el Kijevnek a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partján fekvő részét. Erről van szó abban a ferbuár 23-i harci parancsban, amelyhez térképet is csatoltak – állította a hírszerzés.

A ukrán hadügy nem derülátó

Péntek : 03-10 Anna Maljar védelmi miniszter-helyettes arra figyelmezteti a lakosságot, hogy korai még visszaköltözni Kijevbe, mivel a főváros továbbra is az orosz agresszor első számú célpontja. Elmondása szerint Oroszország folytatja katonai erői felhalmozását az újabb Ukrajna elleni offenzívához, és az egész országot rakétacsapások fenyegetik. A hírszerzés szerint az ellenség számára május 9.-e szakrális dátum, s azt tervezik, hogy ezen a napon Kijevben vonulnak fel. A kelet-ukrajnai harcok aktív szakasza zajlik, bombacsapásokat hajtanak végre Harkiv, Donyeck és Zaporizsje ellen. Az Orosz Föderáció nem csak az orosz-ukrán határ mentén, hanem Fehéroroszország és Dnyeszteren túli területén is csapatokat halmoz fel. Mivel Kijev kulcsfontosságú cél számukra, érdemes kivárni, míg világos lesz, hogy alakulnak az erőviszonyok.

Mariupol környékén a helyzet változatlan

Péntek: 02-05 Artem Dehtyarenko, az Ukrán Biztonság Szolgálat (SZBU) szóvivője arról számolt be, hogy Oroszország bűnözőket használt fel a dél-ukrajnai odesszai régió destabilizálására.

A LELEPLEZETT ÉS ELFOGOTT SZERVEZETT BŰNÖZŐI CSOPORT TAGJAI – KÖZTÜK KÜLFÖLDIEK IS – JELENTKEZTEK SZOLGÁLATRA A HELYI TERÜLETVÉDELEMHEZ AZZAL A CÉLLAL, HOGY AZ OROSZ HADSEREGNEK KÉMKEDJENEK

– mondta el a szóvivő.

Az ukrán katonai hírszerzés azt közölte, hogy két ukrán pilótát sikerült kiszabadítaniuk orosz fogságból. A pilóták március 8-án estek fogságba az északkeleti Csernyihiv megyében és az oroszországi Kurszk város egyik börtönében tartották őket fogva még nyolc ukrán katonatiszttel együtt. A hírszerzés nem fedte fel, hogyan szabadították ki őket.

Petro Andrjuscsenko, a dél-ukrajnai Mariupol polgármesterének tanácsadója azt közölte a Telegramon, hogy a város civil lakóit az orosz erők fehér szalag viselésére kötelezik, ami azt hivatott jelezni, hogy “hozzájuk tartoznak”. A városon belüli közlekedéshez külön engedélyeket osztanak, de csakis azoknak, akik hajlandók fehér szalagot viselni. Ezt az eljárást a tanácsadó a náci németek által használt megkülönböztetésekhez hasonlította. Másrészről arra figyelmeztetett, hogy ezzel célpontként használják a civileket, akiket az ukrán katonák így nem tudnak megkülönböztetni az orosz fegyveres erőkhöz tartozóktól, akik szintén fehér szalagot viselnek.

Forrás

Minden a háborúról!

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.